Trabzon Belediyesi iş başında

Trabzon Belediyesi açtığı meslek edindirme kurslarıyla vatandaşları meslek sahibi yapıyor.İş-Kur ile ortaklaşa düzenlenen meslek edindirme kurslarıyla bugüne kadar yaklaşık 770 kişiyi iş sahibi yapan belediye, son olarak düzenlediği "Greyder, Loder ve Eks

Trabzon Belediyesi iş başında

Trabzon Belediyesi açtığı meslek edindirme kurslarıyla vatandaşları meslek sahibi yapıyor.

İş-Kur ile ortaklaşa düzenlenen meslek edindirme kurslarıyla bugüne kadar yaklaşık 770 kişiyi iş sahibi yapan belediye, son olarak düzenlediği "Greyder, Loder ve Ekskavatör Sürücüğü" kursuna 45 vatandaş katıldı.

Greyder, Loder ve Ekskavatör Sürücüğü" kursu teorik ve uygulamalı olarak devam ederken katılımcılara günde 20 TL yol ve yemek parası veriliyor. 1 ay boyunca devam edecek kursun sonunda başarılı olanlara sertifika verilecek.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, sosyal belediyecilik anlayışı içerisinde açtıkları kurslarla işsiz vatandaşları meslek sahibi yaparak iş bulmalarına yardımcı olmaya gayret gösterdiklerini belirterek, " İş-kur, Milli Eğitim, Ticaret ve Sanayi Odası ve Halk Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa kurslar düzenliyoruz. Ayrıca AB Hibe fonlarından yararlanarak da kurslar düzenliyoruz. Kalifiye elaman yetiştirmek için bu kursların çok öneli olduğuna inanıyorum. Son olarak dördüncüsünü düzenlediğimiz "Greyder, Loder ve Ekskavatör Sürücülüğü" kursu 45 vatandaşımızı daha meslek sahibi yapacağız. Kursların açılmasında bizlere destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum" dedi.

Öte yandan, Trabzon Belediyesi daha önce düzenlediği Greyder, Loder ve Ekskavatör Sürücüğü kursu ile 135 kişiyi meslek sahibi yapmıştı. Son kursla birlikte bu sayı 180’ne ulaşacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler