Trabzon belediyesi dava açtı...

 TRABZON Belediyesi tarafından Asliye Ticaret Mahkemesi’ne götürülen dolmuş zammıyla ilgili 9 Nisan’daki duruşmada mahkeme bilirkişi raporu istedi. Bilirkişinin enflasyon oranları, maliyet girdilerini gözününde bulundurarak bir rapor hazırlaması istendi.

Trabzon belediyesi dava açtı...

 

TRABZON Belediyesi tarafından Asliye Ticaret Mahkemesi’ne götürülen dolmuş zammıyla ilgili 9 Nisan’daki duruşmada mahkeme bilirkişi raporu istedi. Bilirkişinin enflasyon oranları, maliyet girdilerini gözününde bulundurarak bir rapor hazırlaması istendi. Raporun 4 aydan önce gelmeyeceği belirtilirken, mahkemenin en erken Eylül ayında sonuçlanacağı kaydedildi.  
 
TRABZON’DA dolmuşa yapılan yüzde 17’lik zamma yaptığı itirazın sonuç vermemesi üzerine kararı Ticaret Mahkemesi’ne götüren Trabzon Belediyesi mahkemenin vereceği kararı bekliyor. Ticaret Mahkemesi’nin ise 9 Nisan’da görülen son duruşmada karar vermek için dosyayı Ankara’da bilirkişi incelemesine gönderdiği belirtildi. Trabzon Ticaret Mahkemesi’nin uzman raporunu almak için konuyu bilirkişiye gönderdiği öğrenilirken, mahkemenin bilirkişinin hazırlayacağı rapora göre esastan karar vereceği belirtildi. Bilirkişinin; enflasyon oranları, maliyet girdileri vb. etkenleri göz önünde bulundurarak geniş kapsamlı bir rapor hazırlayacağı belirtildi. 
 
Bilindiği üzere Trabzon Belediyesi bir süredir Trabzon’un gündeminde olan dolmuş fiyatlarına yapılan son zamma Belediye Kanunu’nun 15/p maddesi ile 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu’nun 62. Maddesi’ne istinaden iptali için itiraz etmişti. Bu itiraz üzerine Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu’nun 62. Maddesi’nce yeni bir komisyon kurulmuş ve bu çerçevede oluşturulan komisyonda Trabzon Vali Yardımcısı, TTSO ve TESOB’dan birer temsilci yer almıştı. Yapılan oylamada Trabzon Vali Yardımcısı Abdullah Akat zamma ret oyu kullanırken TTSO ve TESOB zammın yapılması yönünde oy kullanmıştı. Oy çokluğu ile belediyenin itirazı reddedilerek zammın geçerli kalmasına karar verilmesi üzerine Trabzon Belediyesi yeniden harekete geçmiş ve Trabzon Ticaret Mahkemesi’ne başvuruda bulunarak karara itiraz etmişti. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel