Trabzon Belediye Meclisinde otopark krizi

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı olağan toplantısının ikinci birleşiminin birinci toplantısı bugün gerçekleştirdi. Meclis toplantısında gündemde 6 madde bulunuyordu. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Güm

Trabzon Belediye Meclisinde otopark krizi

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı olağan toplantısının ikinci birleşiminin birinci toplantısı bugün gerçekleştirdi. Meclis toplantısında gündemde 6 madde bulunuyordu. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun yerine 1. Başkan vekili Seyfullah Kınalı meclisi başkanlığını yaptı. Meclis 10 eksikle gündemdeki konuları görüştü.

Bir madde vardı ki meclis bir türlü işin altından kalkamıyordu. Madde 2 Nolu Beşirli Mahallesinde yapılması planlanan otoparkın durumu ile alakalı idi. 3. Maddede şu kelimeler yer alıyordu “ Ortahisar İlçesi, 2 Nolu Beşirli Mahallesi 1794 ada 4,5 nolu parseller ile 1796 ada 2 nolu parsel, 1463 ada 1 nolu parsel ve 1797 ada 1 nolu parsel alanı arasında kalan otopark alanının bulunduğu yere ilişki 100 ölçekli İmar Planı Değişikliği ile müzakere...”

BİR ANDA TARTIŞMA BAŞLADI

Bu madde salonda okunduğu anda bir tartışma başladı. Söz alan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “ Eğer burada teknik anlamda bir sorun varsa bunu hemen halletmemiz gerekli. Bu böyle bütünüyle kabul edilemez. Burası yeşil alan olarak kalmalıdır. Çünkü burası araçların parkı için çok tehlikeli bir bölümdür.”dedi.

ORADA ÖLÜMLÜ KAZA OLUR

Genç’in konuşmasının ardından sözü Meclis üyesi Faruk Kanca aldı. Kanca, “ Sayın Seyfullah bey; siz burayı giderek yerinde incelediniz mi? Bir gidin bakın oraya burada iyi bir sürücülüğü olmayan kişi kaza yapar. Hem de bu kaza ölümcül bir kaza olur. Bu nedenle buranın Yeşil alan olarak kalması gerekli. Lütfen imar komisyonunu alarak gidiniz ve bunu orada takip ediniz”dedi.

BİZ KİMSEYE YOKUŞ YAPMIYORUZ

Mecliste bir anda hafif bir gerilim yaşandı ve sözlü tartışma bir anda başka bir boyut kazandı. Durumu sakinleştirmek isteyen İmar Komisyonu ve 1. Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, “ Sayın Meclis üyeleri bizim burada birilerine yada sizlere yokuş yapma gibi bir niyetimiz yok. Biz burada Komisyonu hızlı yürütmek için böyle bir karar aldık. Trabzon’un bir otopark sorunu var” diyerek maddeyi savundu.

BİZİ KOMİSYONA ÇAĞIRIN

Bu tartışmalar tam bitti derken bu sefer söz isteyen Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, “ Sayın Başkan İlçeler ile alakalı Büyükşehir eğer bir karar alacaksa bunu oranın ilçe başkanı ile de görüşmesi gerekli. İmar komisyonu toplantısında O ilçe belediye başkanı ve meclis üyesi de olması böyle kargaşaya neden olmaz. Çünkü söz konusu yeri görmüş ve sorunlarını bilen onlar”dedi.

Bu tartışmalarının ardından Mecliste oylamaya gidilse de Madde Gündemde kalarak yarın ki oturuma devredildi.

Haber : Şükrü Üçüncü 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler