Trabzon Barosu darbe girişimini kınadı!

Trabzon Barosu bugün öğlen saatlerinde toplanıp bildirilerini okudular

Trabzon Barosu darbe girişimini kınadı!

Geçtiğimiz günlerde yaşanan darbe girişimine karşı tepki gösteren Trabzon barosu bugün saat 13.30’da meydan parkında toplanarak basın açıklaması yaptı.

Trabzon barosu Avukatları darbe girişimini şiddetle kınadıklarını belirterek şu ifadelere yer verildi;

‘’Darbelerden çok zarar görmüş bir ülkenin insanları ve başta Anayasamız olmak üzere hukukun evrensel değerlerine bağlı hukukçular olarak, TSK içerisindeki ihanet şebekesi bir grubun 15 Temmuz gecesi ülkemiz demokrasisini, hukukun üstünlüğünü ve milli iradeyi hedef alan darbe girişimini şiddetle lanetliyoruz.

Milli iradeyi temsil eden Gazi Meclis, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Genel Kurmay Başkanlığı, Polis Akademisi ve MİT… Gibi Kamu kurum ve kuruluşlarını, sivil vatandaşımızı hedef alan, can ve mal kaybına sebebiyet veren terörist saldırıların Silahlı kuvvetler ve emniyet güçlerimiz tarafından kısa sürede bastırılması, başta halkımız olmak üzere tüm siyasi partilerin, milletvekillerinin, basınımızın, STK’ların demokrasimize sahip çıkıp darbe teşebbüsüne amansız- net bir biçimde karşı duruş sergilemeleriyle teselli buluyoruz.

Devleti ve milleti hedef alan bu tür eylemler içinde yer alanların tespitiyle makam ve mevkiine bakılmaksızın adalete teslimine, caydırıcı şekilde cezalandırılmasını bekliyoruz.
Yaşanan terör eylemleri sırasında şehit düşen güvenlik güçlerimiz ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor, toplumsal barışın kalıcı şekilde tesisi ve ülkemizin huzur ortamına kavuşabilmesi için tüm vatandaşlarımızı demokratik hukuk devleti etrafında daha sıkı kenetlenmeye davet ediyoruz.’’






Haber: Hidayet ŞEN
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel