Trabzon Ayasofya camii olacak

Trabzon’da 1250 ile 1260 yılları arasında Kral 1 Manuel tarafından yaptırılan Trabzon’un simgelerinden  Ayasofya Kilisesi’ni( Müze) başbakan yardımcısı Bülent Arınç, restore edip ibadete açmaya kararlıArınç, Her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği ve şim

Trabzon Ayasofya camii olacak

Trabzon’da 1250 ile 1260 yılları arasında Kral 1 Manuel tarafından yaptırılan Trabzon’un simgelerinden  Ayasofya Kilisesi’ni( Müze) başbakan yardımcısı Bülent Arınç, restore edip ibadete açmaya kararlı

1.20120723115857.jpg

Arınç, Her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği ve şimdi müze olarak kullanılan Trabzon’daki tarihi Ayasofya müzesini restore ederek Cami haline getireceklerini açıkladı.

Çevresinin açılması için milyonlarca lira harcanan ve uzun yıllardır Müze olarak kullanılan  ve Trabzon’un en önemli figürlerinden olan  tarihi Ayasofya Müzesinin tavanında ve  duvarlarında eşsiz tarihi figür ve resimler bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler