Trabzon artık Ankara’dan proje beklemeyi bıraksın!

Haber61/haber servisiSon yaptığı açıklama tamda şehir hastanesi nereye kurulsun? Çimento Fabrikası yerine kurulsun mu? Sanayi Bölgesi de buna dahil edilsin mi? sorularının tartışıldığı bir gündemde TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi Yönetim Ku

Trabzon artık  Ankara’dan  proje beklemeyi  bıraksın!

Haber61/haber servisi

Son yaptığı açıklama tamda şehir hastanesi nereye kurulsun? Çimento Fabrikası yerine kurulsun mu? Sanayi Bölgesi de buna dahil edilsin mi? sorularının tartışıldığı bir gündemde TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Şube Başkanı Mustafa Yaylalı, ilginç bir açıklama yayınladı. Açıklamada, çarpıcı ifadeler yer alırken, hafif raylı sisteme vurgu yapıldı ve kentin beklentilerine önem verilmesi gerektiğin altı çizildi.
 
OF’TAN BEŞİKDÜZÜ’NE HAFİF RAYLI SİSTEM 
 
Açıklamada öne çıkan ifadeler şunlar;
 Trabzon, tarihi ticaret kenti olma özelliğini sürdürmek için çırpınırken, turizm pazarından da fırsata çevirebileceği unsurları ile pay almak peşindedir. Bu çerçevede bugün itibarı ile, Trabzon'u tamamen yeniden planlama fırsatı elimizdedir. Bu planlama, birilerinin, sorumlu olduğu halde sadece anlayabildiği kadar bina yükseklikleri ile değil, kentin sosyolojik yapısının etkileşiminden, turizm mekânlarımızın düzenlenmesine kadar birçok unsuru içermektedir. "Biz, Trabzon'u ne olarak görmek istiyoruz?" sorusunun cevabı tüm kent yaşayanları ve dışarıda da olsa kentin sahiplerince verilmelidir. Bu, oluşturulacak ortak akıl ile kentin vizyonunun çizilmesini sağlayacaktır. Önceden beri tartıştığımız ve gündemde tutmaya çalıştığımız birçok konu da bu planlama sürecinde yerini bulacaktır. Bu planlama süreci, Güney Çevre Yolu'nun güzergahının aslında neresi olması gerektiği, demiryolu projesinin gerekliliği ve kent için ticari olarak önemli noktalarına nasıl bağlanması gerektiği, Of'tan Beşikdüzü'ne hafif raylı sistemin gerekliliği, tüm şehir için ulaşımın ve ulaşım araçlarının nasıl olması gerektiği, havaalanının yenilenmesinin zorunluluğu, turizmdeki önemli eksikliklerimiz gibi, vurgulamaya çalıştığımız kentin birçok konusunu da bu çerçevede doğru şekilde dile getirme ve kentin ortak aklı olarak gündeme getirmemizi sağlayacaktır. 
 
ANKARA’YA DEĞİL TRABZON’A BAK
 
Trabzon, artık Ankara'daki vekillerinden proje beklemek yerine, onları kentin belirlenen önceliklerine göre görevlendirerek, kentin belirlediği projelerini takip ettirerek ve sonunda da durum sorgulaması yaparak bir dünya kentini birlikte oluşturmayı tercih etmelidir. Tüm mülki idare sınırları ile büyükşehir olduğumuz şu an tam zamanıdır. Kentin yeniden planlama süreci, katılımcı bir anlayışla, vizyon oluşturacak bir yapıyla hızlı bir şekilde başlatılmalıdır. Biz, bu konuda üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel