Trabzon Anadolu'nun en önemli Fuar kenti

 Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, yılda ortalama 10-12 arası sektör fuarı düzenlenen Trabzon’un Anadolu’daki en önemli fuar kentlerinden biri haline geldiğini söyledi. Trabzon’un şehir olarak önemli hedeflerind

Trabzon Anadolu'nun en önemli Fuar kenti

 

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, yılda ortalama 10-12 arası sektör fuarı düzenlenen Trabzon’un Anadolu’daki en önemli fuar kentlerinden biri haline geldiğini söyledi.

 Trabzon’un şehir olarak önemli hedeflerinden birisi olan fuarcılığı değerlendiren ve aynı zamanda Trabzon Dünya Ticaret Merkezi (DTM) Yönetim Kurulu Üyesi olan Başkan Hacısalihoğlu, Türkiye’de sektör fuarcılığının gelişmesinde İstanbul’dan sonra Trabzon’un da giderek önemli bir merkez haline gelmeye başladığını kaydetti.

 Trabzon’un gelişme ve kalkınması için belirlenen önemli hedeflerden birinin de ‘fuar kenti’ olduğunu hatırlatan Başkan Hacısalihoğlu, “Trabzon’da yılda ortalama 10-12 sektör fuarı düzenleniyor. Bu yönüyle ilimiz Anadolu’daki en önemli fuar kentlerinden biri haline geldi” diye konuştu.

 Trabzon’da düzenlenen fuarların uluslararası standartlarda ve Dış Ticaret Müsteşarlığı’nın yurt dışından alım heyetlerinin organizasyonu ve KOSGEB destekleri ile bölgedeki işletmelerin ihracat paylarının artırılmasında önemli bir platform haline geldiğinin altını çizen Başkan Hacısalihoğlu, değerlendirmesini şöyle sürdürdü:

 “Özellikle Trabzon’un ekonomik yapısı ile gelenekselleşen üretimlerin tanıtımı, yurt dışı pazarlara açılımı ve yurt içi pazarlara tanıtımında önemli fonksiyonlar taşıyor. Altın hasır, Gold Expo, Yapı Fuarı, Makine Ekipman, Turizm  ve Otomotiv fuarları sektör fuarı olarak ön plana çıktı. Sektör fuarları özelliği gereği, ilgili sektördeki işletmelerin ziyaretine açılıyor. Bölgenin önemli bir altyapısı olan DTM’de açılan fuarlarda da yerli ve yabancı binlerce ziyaretçilere ulaşılıyor.”

 Başkan Hacısalihoğlu, DTM’de 2011-2013 yılları arasında düzenlenen fuarlarla ilgili şu bilgileri verdi:

 “Trabzon Dünya Ticaret Merkezi, 2011 yılında turizm, kırtasiye, üniversite tanıtım günleri, tarım ve hayvancılık fuarı, mücevher, yapı, istihdam, el sanatları, makine, doğa av su sporları, yayla turizm, eğitim sektörleri olmak üzere  12 sektörde fuara ev sahipliği yapmıştır.

 2012 yılında ise bilişim, mobilya ve dekorasyon, kitap, yapı, mücevher, otomotiv, ilaç dışı kozmetik, elektrik, istihdam-kariyer, araç modifiye olmak üzere 10 temel sektörde fuarlar düzenlenmiştir.

 2013 yılında da, evlilik hazırlıkları ve mobilya, yapı, mücevher, enerji, tarım, eğitim, emlak sektörleri dahil olmak üzere 7 sektörde fuarlar mevcut olup, yeni fuarlar da çalışma aşamasında olup henüz netlik kazanmamıştır.”

 Evleniyoruz 2013 Fuarı

 Başkan Hacısalihoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Tolga Avcı, Özcal İlarslan, Murat İskender, Genel Sekreter Hakan Gürhan, Genel Sekreter Yardımcısı Ayşegül Katipoğlu ve DTM Fuar Müdürü Orhan Gürsoy ile birlikte DTM’de bu yıl 3.sü düzenlenen ‘Evlilik Hazırlıkları, Ev Gereçleri ve Mobilya Fuarı’nı ziyaret ederek stantları gezdi.

 Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası, Trabzon Marangozlar ve Mobilyacılar Odası ve Trabzon Fotoğrafçılar Odası tarafından desteklenen Evleniyoruz 2013 Fuarı, sektörün en iyi 70 firmasının katılımıyla ziyaretçilere açıldı.

Defileler, gösteriler ve hediye çekilişlerinin yer aldığı fuar, 14 Nisan Pazar gününe kadar 12.00-21.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel