Trabzon Alacahan yüzleri güldürdü

Trabzon Merkez’deki Alacahan ile Sürmene’deki  Hacıyakupoğlu konaklarının restorasyonu  ile ilgili olarak il genel meclisinin aldığı karara kalkınma ajansı  toplam 915 bin  liralık destek çıktı. Revi, Alacahan’ın Bedesten Çarşısı örneğindeki gibi değerlen

Trabzon Alacahan yüzleri güldürdü

Trabzon Merkez’deki Alacahan ile Sürmene’deki  Hacıyakupoğlu konaklarının restorasyonu  ile ilgili olarak il genel meclisinin aldığı karara kalkınma ajansı  toplam 915 bin  liralık destek çıktı. Revi, Alacahan’ın Bedesten Çarşısı örneğindeki gibi değerlendirileceğini, Hacıyakupoğlu Konağının restore edilerek tarihi mirasa sahip çıkılacağını belirtti.

Trabzon il genel meclisinin kararı, il özel idaresinin projelendirilmesi ile Merkez’de bulunan Alacahan ile Sürmene Hacıyakupoğlu konaklarının restorasyon  çalışmalarına Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı destek verdi.

İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi, Alacahan projesinin toplam maliyeti 1.184.401,75 lira olduğunu bu projeye Doğu Karadeniz Ajansı desteğinin ise  450.072,665 Tl olacağını açıkladı

ALACAHAN BEDESTEN GİBİ OLACAK

Tarihi mirasların sahiplenilmesi ile ilgili çalışmalara özel önem verdiklerini belirten Revi, Vali Dr. Recep Kızılcık’ın da bu konudaki hassasiyetlerinin kendileri için önemli bir güç olduğunu belirtti. Kızılcık’ın Alacahan’ın turizme ve şehir ekonomisine kazandırılmasında çok ciddi emekleri olduğunu hatırlatarak “ Kalkınma Ajansının mali desteğinin yanı sıra il genel meclisinin ilgili bütçe faslından sağlayacağı imkanlarla, Alacahan’ın Bedesten Çarşısı gibi yeniden düzenlenecek” dedi.

KONAK TARİHİ MİRAS

Öte yandan yine il genel meclisinin kararı ile 787 bin lirayı bulan Hacıyakuoğlu konağının restorasyonu için Kalkınma Ajansının hazırladıkları projeye 464 bin lire destek vereceğini belirten Revi “Bu konağın da tıpkı Kastel ve diğer benzeri konaklar gibi turizme kazandırılmasına çalışılacak” dedi. Revi, söz konusu konağın, özellikle Sürmene’nin tarihi konak mimarisinin en son örneklerinden olduğunu ifade ederek “Çürümesine göz yumamazdık” şeklinde konuştu. Revi, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansının bölge genelindeki projeleri ile bir itici güç lokomotif görevi üstlendiğini de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel