Trabzon Akyazı'ya dinamit şoku

Trabzon’un Akyazı Bölgesi’ndeki inşaat şantiyelerinde atılan patlayıcılar, Akyazı’da bazı evlerde deprem etkisi yaratıyor. 30 kg’ın üzerindeki patlayıcılar olası heyelan yada deprem kıskacını daraltıyor.Trabzon’un Akyazı Beldesinde yeni yapılanmalar neden

Trabzon Akyazı'ya dinamit şoku

Trabzon’un Akyazı Bölgesi’ndeki inşaat şantiyelerinde atılan patlayıcılar, Akyazı’da bazı evlerde deprem etkisi yaratıyor. 30 kg’ın üzerindeki patlayıcılar olası heyelan yada deprem kıskacını daraltıyor.

Trabzon’un Akyazı Beldesinde yeni yapılanmalar nedeniyle her gün bir ev temeli kazılıyor. Ancak beldenin tabanının kaya olması ve kazılan temellerde patlayıcı madde kullanılması çatlamalara neden olurken dinamitler bölgeyi deprem ablukası altına alıyor.

İnşaatlarda 30 kg üzerinde patlayıcının patlatılması sebebiyle Akyazı Beldesi’nde bulunan evlerin zarar gördüğü iddia ediliyor. Sadece bölgede yapılan patlamalardan evler ve belde sakinleri değil bölgede bulunan bal arıları da nasibini alıyor.

BEKTAŞ: FACİALARA YOL AÇABİLİR
Konuyla ilgili Haber61.net’e açıklama yapan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Bektaş atılan dinamitlerin kontrollü bir biçimde olması gerektiğini belirterek, “Dinamit atılması sırasında bölgedeki binaların etkilenip etkilenmediğinin tespit edilmelidir. Eğer etkileniyorsa patlayıcının şiddeti düşürülmelidir” dedi.

4560.jpg

Dinamitlerin atılmadan önce çok iyi bir yer analizi yapılması gerekli olduğunu söyleyen Bektaş, “İnşaat sırasında kaya olan bölgeye denk gelindiği sırada patlayıcı madde kullanılmadan önce inşaat etrafında toprak analizi yapılması gerekmektedir.

Heyelan olan alanların tespit edilmesi gerekmekte eğer yapılmazsa bu tespitler atılan patlayıcılar çökmelere neden olacaktır ve facialara yol açacaktır
” ifadelerini kullandı.

Haber: Şükrü ÜÇÜNCÜ / Haber61.net

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel