Trabzon AK Parti karıştı

 AK PARTİ Trabzon Merkez İlçe Teşkilatı tarafından 375 CHP’li ismin üye gösterilmesi skandalı parti içinde de tartışma oluşturdu. Merkez İlçe eski Başkanı Zeki Kavanoz, aralarında CHP il yöneticisi, partinin önde gelen isimleri ve belediye meclis üyelerin

Trabzon AK Parti karıştı

 

AK PARTİ Trabzon Merkez İlçe Teşkilatı tarafından 375 CHP’li ismin üye gösterilmesi skandalı parti içinde de tartışma oluşturdu. Merkez İlçe eski Başkanı Zeki Kavanoz, aralarında CHP il yöneticisi, partinin önde gelen isimleri ve belediye meclis üyelerinin de bulunduğu kişilerin üye yapılmasının dikkatsizlik olarak nitelendirilemeyeceğini belirtti.
 
Kavanoz: Söylenecek Söz Yok
KAVANOZ, topu mevcut Merkez İlçe’ye atarak, “Yargıtay’ın gönderdiği yazı ortada. AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı ne açıklayacak merak ediyorum. Zira bu durumun açıklanacak bir yanı gözükmüyor” dedi. Fesih konusuyla ilgili bir soruya Kavanoz, “Fesih Genel Merkez’in alacağı bir karar. Ben bilemem” dedi.
 
Günnar: Altunbaş Konuşacak
AK PARTİ İl Başkanı Adnan Günnar ise, gerekli açıklamayı Merkez İlçe Başkanı Temel Altunbaş’ın yapacağını belirtti. Altunbaş’ın konuya ilişkin araştırmalarını sürdürdüğünü belirten Günnar, “Kendisi önümüzdeki günlerde bir açıklama yapacağını söyledi. Ben birşey söylemek istemiyorum” dedi.
 
AK PARTİ Trabzon eski merkez ilçe Başkanı Zeki Kavanoz AK Parti Trabzon Merkez İlçe Başkanlığı’nın CHP’li 375 kişinin AK Parti’ye üye yapmasını değerlendirdi. Kavanoz büyük bir şaşkınlık içerisinde olduğunu belirterek, “Bu durum kabul edilemezdir. Böyle bir şey olabilir mi? Yüzde 60 gibi bir oy oranı alarak önemli başarı sağlamış partimiz bu hale düşürülür mü? Eğer bu hataysa bu kabul edilebilir bir hata değildir. Böyle hata olmaz” dedi. 
 
AK Parti Merkez İlçe Başkanı Temel Altunbaş’ın yapacağı açıklamayı herkes kadar kendisinin de merak ettiğini ifade eden Kavanoz, “Yaşananları büyük bir şaşkınlıkla izliyorum. Nasıl olabilir böyle bir şey aklım almıyor ! Bu dikkatsizlik falan değil. Bu isimleri kim üye yaptı da tanımıyorlar. AK Parti tarafından üye yapılan CHP’li isimler tüm kamuoyu tarafından tanınan bilinen isimlerdir. Belediye meclis üyeleri bile kayıt yapılmış. Bu üyelikler partinin yönetim kurulunda imzalanıyor. Yönetim kurulu kararı alınıyor. Bu imzaları atıp kararları alırken bu isimleri görmediler mi? Hayret edilecek bir durum gerçekten. Bir türlü anlam veremiyorum” ifadelerine yer verdi. 
 
Kendi dönemlerinde üye kaydının çok titiz bir şekilde yapıldığını ifade eden Kavanoz, “Üç nüsha hazırlanır bu nüshalar da gerekli yerlere gönderilirdi. Ayrıca ıslak orijinal imzası olmadan kimse partiye üye olarak kaydedilmezdi. Üye yapılan kişinin TC kimliğini ve telefon numarasını alıyorduk. Biz üye yapılan bütün arkadaşların durumuna titizlikle eğiliyorduk. En önemli nokta olan ıslak imzalar mutlaka alınıyordu. Zira bu mesele çok ciddi sorumluluk isteyen bir meseledir. Neticede bir siyasi partiye üye oluyorsunuz. Yani Yargıtay’ın gönderdiği yazı da ortadayken, AK Parti merkez ilçe başkanlığı ne açıklayacak ben de çok merak ediyorum. Bu durumun açıklanacak bir yanı gözükmüyor gibi. Dikkatsizlik desen dikkatsizlik değil, ama nasıl yapılmış bilmiyorum” diye konuştu. Fesih konusunun partinin genel merkezinin alacağı bir karar olduğunu ifade eden Kavanoz, “Ancak böyle hata olmaz. Yüzde 60’ın üzerinde bir oy alan partinin merkez ilçe başkanı ve yönetim kurulunun böyle hata yapmaması gerekiyor. Olacak iş değil” dedi.
 
Dün gün boyu telefonlarına bakmayan ve gazetecilerle görüşmeyen AK Parti Merkez İlçe Başkanı Temel Altunbaş herhangi bir açıklamada bulunmazken, AK Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar gerekli açıklamayı AK Parti Merkez İlçe Başkanı Temel Altunbaş’ın önümüzdeki günlerde yapacağını söyledi. Şu anda konu üzerinde çalışıldığını ifade eden Günnar, “Merkez ilçe başkanımız bu konuyla ilgili açıklama yapacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel