Trabzon Acısı'nun hali acı!

Trabzon’un Şalpazarı ilçesinde bulunduğu yere ismini veren Acısu, Ramazan ayında vatandaşların uğrak yeri olurken, vatandaşlar sağlıksız koşullarda doğal kaynak suyunu şişelerine doldurmaya çalışıyor.Geçtiğimiz yıllarda Ağasar Deresi’nde yaşanan sel ve su

Trabzon Acısı'nun hali acı!

Trabzon’un Şalpazarı ilçesinde bulunduğu yere ismini veren Acısu, Ramazan ayında vatandaşların uğrak yeri olurken, vatandaşlar sağlıksız koşullarda doğal kaynak suyunu şişelerine doldurmaya çalışıyor.

Geçtiğimiz yıllarda Ağasar Deresi’nde yaşanan sel ve su taşkınları nedeniyle kaynağı kaybolan ancak geçtiğimiz aylarda tekrar akmaya başlayan Acısu, bu kez de ilgisizlik nedeniyle sağlıksız koşullarda akıyor. Bir et lokantasının alt katında yıkık dökük bir alanda plastik bir borudan akan Acısu’dan vatandaşlar şifa arıyor. Vatandaşlar yetkililerin ilgisizliğinden yakınırken, Acısu’nun gelecek nesillere aktarılması için yetkilileri göreve çağırıyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Şalpazarı Kaymakamı Soner Zeybek, Acısu’nun daha modern ve hijyenik bir hale dönüştürülmesi için proje hazırlattıklarını belirterek “Yörede geçtiğimiz yıl yaşanan sel sonrası Acısu’nun kaynağı kaybolmuştu. Geçtiğimiz aylarda tekrar akmaya başladı. Burada en büyük problem suyun kaynağı sürekli yer değiştiriyor. Biz bu sudan yöre insanının gerektiği gibi faydalanması için Kültür ve Turizm Bakanlığı’na başvuruda bulunduk. Gerekli ödenekler geldikten sonra en kısa sürede çalışmalara başlayacağız” dedi.

Adını, ağızda bıraktığı acımsı tattan alan, böbrek taşının düşürülmesinden hazımsızlığa kadar pek çok sağlık sorununa iyi geldiği belirtilen Acısu, yörede özellikle Ramazan’da iftar ve sahur sonrası yenilen yemek sonrası hazımsızlığı ve şişkinliği gidermek için kullanılıyor. Refik Saydam Hıfzısıhha Enstitüsü’nde geçtiğimiz yıllarda yaptırılan tahlillerde su “kıymetli bir sofra maden suyu” olarak nitelendiriliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel