TRABEL ile toplu iş görüşmeleri başladı

 TRABEL’de çalışan 820 işçiyi kapsayan ve 1 Ocak 2012 tarihinden geçerli olacak ve sendikanın sunduğu taslakta iki yıllık olması teklif edilen toplu iş görüşmelerine TRABEL AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Seyfullah Kınalı, Hizmet-İş Genel Sekreteri Devlet Sert,

TRABEL ile toplu iş görüşmeleri başladı

 

TRABEL’de çalışan 820 işçiyi kapsayan ve 1 Ocak 2012 tarihinden geçerli olacak ve sendikanın sunduğu taslakta iki yıllık olması teklif edilen toplu iş görüşmelerine TRABEL AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Seyfullah Kınalı, Hizmet-İş Genel Sekreteri Devlet Sert, Hizmet-İş Trabzon Şube Başkanı İhsan Bülbül, Trabzon Şube Sekreteri Engin Erbaşaran ile diğer yetkililer katıldı.
 
Görüşmeler öncesi açıklamalarda bulunan TRABEL AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Seyfullah Kınalı, yapılacak toplu iş sözleşmesiyle çalışanları mutlu edecek bir sonuca ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Kınalı, uzun zamandan beri kamuoyunu meşgul eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerine başladıklarını kaydederek, “Bilindiği gibi Belediye-İş ve Hizmet-İş sendikaları arasındaki yetki sorunun yargıya taşınmasından dolayı görüşmelere yaklaşık 15 aylık bir gecikme ile başlamış durumdayız.
 
İnşallah iyi bir görüşme süreci ile beraber tabi ki burada önemli olan çalışanlarımızın mutluluğu ve huzurudur. Onları memnun edebilecek bir sonuca varırız inşallah” dedi.
TRABEL’in bilindiği gibi Trabzon Belediyesi’nin bir şirketi olduğunu kaydeden Kınalı, “Bu şirket Trabzon’da yaşayan yaklaşık 250 bin insanın şirketidir. Bizler halkın bu şirketinin temsilcileriyiz.
 
Bu sorumluluğumuzun bilinci içerisinde diğer taraftan da çalışanlarımızla bir aile olduğumuz bilinci içerisinde, çalışanlarımızın kardeşimiz evladımızı olduğu anlayışı içerisinde çalışanlarımızı mutlu edecek bir sonuca varmayı arzu ediyoruz. Onların mutluluğu bizim mutluluğumuzdur, onların üzüntüleri bizim üzüntümüzdür. Bunun altını çiziyorum. Bu işin kilit noktasındır. Bunu çalışan bütün arkadaşlarımızın bilmesini istiyorum” şeklinde konuştu.
 
Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun emeğe gerçekten çok saygılı olduğunu kaydeden Kınalı, “Başkanımız, TRABEL çalışanlarını her zaman takdir etmiştir. Şirketimiz çalışanları Trabzon Belediyesi’nde önemli bir lokomotif görevi görmektedir. Başkanımız her defasında ‘keşke çok daha iyi imkanlarımız olsa da bu arkadaşlarımızın belediyemize katkılarının karşılığının fazlasını verebilsek’ diye her zaman dile getirmiştir.
 
TRABEL’deki arkadaşlarımıza karşı nasıl bir yaklaşımda olduğumuzu toplu iş görüşmeleri noktasında yaşana yargı sürecinin uzamasından dolayı arkadaşların sorunlarına bir nebze olsun yardımcı olmak amacıyla bütün imkanlarımızı zorlayarak böyle bir zorunluluğumuz olmamasına rağmen 3.5 milyon TL kıdem tazminatını 1.5 yıl içerisinde dağıttık. Bu da bizim çalışanlarımıza karşı nasıl bir yaklaşım içerisinde olduğumuzu gösteriyor” diye konuştu.
 
“KENDİMİZİ HİÇBİR ZAMAN İŞVERENE RAKİP OLARAK GÖRMEDİK”
1 Ocak 2012 tahinde geçerli olmak üzere iki yıl olacak ve TRABEL’de çalışan 820 işçimizi kapsayan toplu iş görüşmelerini başlatmış başladıklarını kaydeden Hizmet -İş Sendikası Genel Sekreteri Devlet Sert, “Biz kendimizi hiçbir zaman işverenimize rakip olarak görmüyoruz.
 
İşverenimizin bir sosyal ortağı olarak görüyoruz. Kırgınlıklara, dargınlıklara zemin oluşturmadan bu süreci tamamlamış olacağımıza inanıyorum. Uzlaşma kültürünü her iki tarafın emin bir şekilde karşılıklı adımlar atarak gerçekleşeceğini ümit ediyorum. Çalışanlarımızın daha ileri haklara kavuşabilmesi için sosyal sendikacılık anlayışı gereği önce insan önce emek ve imzamız işçinin kararıdır anlayışını 34 yıldan beri sürdürüyoruz. Kendi iş kolunda ülkenin en büyük sendikası olan Hizmet -İş Sendikası olarak geçmişte neler söylemişsek bugün de aynı şeyleri söylüyoruz.Yarın da aynı şeyleri söylemeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
 
Toplu iş görüşmelerine başlanmasının uzamasının ne sendikamız, ne de TRABEL AŞ’nin neden olmadığını kaydeden Sert, “Bilindiği gibi geçmişte Belediye -İş ile TRABEL arasında geçmişte üç yıllık bir toplu sözleşme süreci yaşanmıştır ve bunun son iki yılı sıfır zam olarak gerçekleşmiştir. 1 yıl ise mahkemeden dolayı yani TRABEL’de çalışan arkadaşlarımız Hizmet-İş Sendikasına geçtiğinden dolayı Belediye-İş tarafından mahkemeye verilmiştir.
 
Bu mahkeme bir yıl uzadı. İşçiyi cezalandıranlar yarın işçinin yüzüne bakamayacaklarını düşünüyorum ve işçi arkadaşların da böyle tavır göstermelerini istiyorum. İnşallah bu toplu görüşme sürecini birlik beraberlik içerisinde, barış içerisinde mutlu bir şekilde sonuçlandırmaya çalışacağız. Hayırlı olsun” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel