TRABEL çalışanlarına YHK şoku

TRABEL AŞ çalışanı 700 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesiyle ilgili Yüksek Hakem Kurulundan şok karar çıktı.

TRABEL çalışanlarına YHK şoku
Trabzon Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki TRABEL AŞ çalışanı 700 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesiyle ilgili Yüksek Hakem Kurulundan şok karar çıktı.
 Hizmet İş Sendikası ile Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) arasında yapılan toplu iş sözleşmesindeki sosyal haklarda indirime giden Yüksek Hakem Kurulu, 2016 yılı için ödenen iyileştirmelerin de geri ödenmesini istedi. 700 işçinin 2016 yılı için aldığı yaklaşık 300 lirayı geri ödemesi istenirken, HAK-İş Temsilcisi ve Hizmet İş Sendikası Trabzon Şube Başkanı İhsan Bülbül, bunun bir hak gaspı cinayeti olduğunu belirtti. Bülbül, “Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı’mız bu olaya müdahale edip işçinin hakkını koruyacaktır.” dedi.
BAŞKAN BÜLBÜL’DEN YÜKSEK HAKEM KURULUNA SERT TEPKİ
Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) ile yürütülen toplu iş sözleşmesinde yasa gereği olarak imzalanmak için Yüksek Hakemler Kuruluna intikal eden toplu iş sözleşmesinden şok karar çıktı.
 
 Hak-İş Temsilcisi ve Hizmet İş Sendikası Trabzon Şube Başkanı İhsan Bülbül, “Geçtiğimiz yıl aynı şartlarda aynı taleplerle Yüksek Hakemler Kurulundan gelen toplu iş sözleşmemizdeki haklarımızı bu yıl aynı kurum şok bir kararla sosyal haklarda indirime gitmiştir.
Yüksek Hakem Kurulunun asli görevi mevcut hakları koruyup yeni hakları ilave etmek ve adaleti sağlamak olduğu hâlde şok bir kararla adaletsizce haklarımızı elimizden almıştır. Bunu asla kabul etmiyor ve şiddetle kınıyoruz. Bu bir hak gaspı cinayetidir. Bunun başka bir izahı olamaz. Konuyla ilgili olarak Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun bundan önce olduğu gibi bundan sonra da çalışanlarının mağdur olmalarına müsaade etmeyeceğine inancımız tamdır. Bu haberi aldığımız andan itibaren emekçi kardeşlerimizin haklarının korunması için gerekli çalışmalara başlamış bulunmaktayız.

İnşallah yakın zamanda müjdeli haberi sizinle paylaşacağız. Toplu iş sözleşmesi Yüksek Hakemler Kurulunda imzalanmış olduğu hâlde henüz taslak hâline getirilerek şubemize ulaşmamıştır. Geldikten sonra resmi olarak şirketimize ve Büyükşehir Belediye Başkanı’mıza müracaatımız olacaktır. Bu nedenle emekçi kardeşlerimiz tedirgin olmasınlar, bu işi Allah’ın izniyle çözüme kavuşturacağız.” diye konuştu.(Günebakış)
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel