Torul'da sünnet şöleni

 Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Orhan Koç, sünnetin uzmanlar tarafından ve sağlıklı mekanlarda, çocuğun ruhsal travmaya uğramayacak bir şekilde yapılması gerektiğini söyledi.  Torul Devlet Hastanesi'nde düzenlenen sünnet şöleni

Torul'da sünnet şöleni

 Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Orhan Koç, sünnetin uzmanlar tarafından ve sağlıklı mekanlarda, çocuğun ruhsal travmaya uğramayacak bir şekilde yapılması gerektiğini söyledi.

 

 

Torul Devlet Hastanesi'nde düzenlenen sünnet şölenine Koç'un yanı sıra Gümüşhane Vali Yardımcısı Cahit Karatepe, Ak Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, Torul Kaymakam Vekili Abdulselam Öztürk, Halk Sağlığı Müdürü Engin Pehlivan, Torul Belediye Selami Bostan ile sünnet edilecek 23 çocuğun yakınları katıldı.

 

Koç, burada yaptığı konuşmada, sağlık hizmetlerine erişemeyen veya erişirken sıkıntı çeken çocukları düzenlenen kampanya ile hayırseverlerin de katkılarıyla sünnet ettiklerini belirterek, "Hastanemizde cerrahi prosedürlere uygun, en iyi şartlarda uzmanlar tarafından sünnet yapılmakta. Bu ve buna benzer kampanyaları diğer hastanelerimizde de gerçekleştiriyoruz" dedi.

 

Bu tür kampanyaların toplumda kaynaşma, hastane ile vatandaşın bütünleşmesini de sağladığını vurgulayan Koç, Kürtün Devlet Hastanesi'nin tamamlanmasının ardından bu ilçede de sünnet şöleni gerçekleştireceklerini kaydetti.

 

Koç, son günlerde sünnetle ilgili çeşitli tartışmaların gündeme geldiğini anımsatarak, "Sünnetin uzmanlar tarafından ve sağlıklı mekanlarda, çocuğun ruhsal travmaya uğramayacak bir şekilde yapılması lazım. Bu şartlara uyulduğu zaman sünnetin herhangi bir olumsuz yanı yoktur. Tersine çok olumlu, faydalı yönleri de vardır. İki yaş altında, beş yaş üstünde sünnetin daha uygun olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

kemalettin-aydin.jpg 

Sünnet şöleninin ardından aynı zamanda doktor olan Milletvekili Aydın, hasta muayene etti.

 

Türkiye'de uygulanan sağlık politikaları ile bölgeler arasındaki farklılığın hemen hemen ortadan kalktığını ifade eden Aydın, şunları kaydetti:

 

"Sağlıkta önemli gelişmeler yaşandı. 17-18 uzman, 40 civarında da pratisyen hekimim görev yaptığı Gümüşhane, son 10 yılda 70 civarında uzman ve 80 civarında pratisyen hekimin görev yaptığı bir il konumuna geldi."

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel