Torba Yasa'nın Trabzon istatistiği

Trabzon’da Torba Yasa’dan yararlanan mükellef sayısının bugüne kadar 16 bin kişi olduğu ve yeniden yapılandırılmış borç tutarının ise 76 milyon TL olduğu belirtildi. Konuyla ilgili bilgi veren Trabzon Vergi Dairesi Başkan Vekili Zeki Yumbul, 6111 sayılı k

Torba Yasa'nın Trabzon istatistiği

Trabzon’da Torba Yasa’dan yararlanan mükellef sayısının bugüne kadar 16 bin kişi olduğu ve yeniden yapılandırılmış borç tutarının ise 76 milyon TL olduğu belirtildi.

 

Konuyla ilgili bilgi veren Trabzon Vergi Dairesi Başkan Vekili Zeki Yumbul, 6111 sayılı kanunun borçlu mükellefler ve vatandaşlar için büyük fırsat olduğunu söyledi. Yumbul “Mükelleflerimizin keşke dememeleri için yasadan mutlaka yararlanmaları gerekmektedir. Bu yasanın 2 Mayıs’a kadar şu anki mevcut durumu itibariyle yürürlüğü var. Bir ay da Bakanlar Kurulu’na verilmiş olan bir yetki var. Eğer bu yetkiyi Bakanlar Kurulu kullandığı takdirde tahmin ediyorum Mayıs 2011 sonuna kadar faydalanma süreci olacaktır. Ama hali hazırda bu kanundan faydalanma süreci 2 Mayıs 2011 de dolacaktır” dedi.

 

“Herkesin bir şekilde bu kanundan alacağı veya faydalanacağı hükümler var” diyen Yumbul “Bu açıdan mükelleflerin bu kanundan faydalanması gerekir. Kaldı ki sonrasında bu kanunun yürürlüğü bittikten sonra mevcut alacaklarımızın tahsili ile ilgili olarak cebri tahsil usulleri dediğimiz uygulamaları hukuki çerçevede kullanmak durumunda kalacağız. Genel olarak kanuna müracaatları baktığımızda mükelleflerimizin ve vatandaşlarımızın bu kanuna ilgisi oldukça iyi olduğunu görüyoruz. Eğer Vergi Dairesi’nde bir şekilde borcu olduğundan şüphelenen mükellefler var ise Vergi Dairesi’ne müracaat edip durumlarını baktırsınlar, 2 Mayıs’tan sonra süre çok geç olabilir’’ şeklinde konuştu.

 

Yumbul, Trabzon’da Torba Yasa’dan yararlanan mükellef sayısının bugüne kadar 16 bini bulduğunu ifade ederek “Yeniden yapılandırılmış borç tutarı ise 76 milyon TL’dir. Bu mükelleflerimizden bir kısmı borçlarını defaten ödeme yapmayı tercih ettiği gibi bazıları da 6-9-12-18 ay taksitler halinde ödemeyi kabul etmiştir. Toplam matrah artırımı talebi 470 mükellef olup, artırılan matrah 5 milyon TL’dir. İl genelinde 31 Aralık 2010 tarihi itibari ile kanun kapsamına giren mükelleflerin toplam 460 milyon lira borcu bulunmaktadır. Söz konusu yasadan yararlanmak isteyen mükelleflerimizin ileride doğabilecek sıkışıklığa sebebiyet verilmemesi için yasadan yararlanma süresinin son günü olan 2 Mayıs 2011 tarihini beklemeden Başkanlık birimlerimiz Vergi Daireleri’ne ve Mal Müdürlükleri’ne müracaat etmelerini bekliyoruz” diye konuştu.

 

Vergi Dairesi Başkan Vekili Zeki Yumbul, 14 Nisan Perşembe günü Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan Başkan Yardımcısı Mustafa Güneş’in beraberindeki heyetle Trabzon’a gelerek, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda saat 14.00’da mükelleflere, Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine, işadamlarına, esnaflara ve muhasebecilere torba yasa hakkında detaylı bilgiler vereceğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel