Toplumun sekizde biri özürlü

Beşikdüzü Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortak çalışması sonucu oluşturulan "Annem ve Ben Aynı Okula Gidiyoruz" projesinin farkındalık eğitimi ile ilgili bir konferans düzenlendi.Konferansta konuşan

Toplumun sekizde biri özürlü

Beşikdüzü Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortak çalışması sonucu oluşturulan "Annem ve Ben Aynı Okula Gidiyoruz" projesinin farkındalık eğitimi ile ilgili bir konferans düzenlendi.

Konferansta konuşan Beşikdüzü Kaymakamı Alaattin Aktaş, toplumun sekizde birinin özürlü, engelli ya da harici katkılara ihtiyaç duyan insanlardan oluştuğunu söyledi. 

Beşikdüzü Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanan ve kabul gören proje, engelli çocuğu olan 15 veli ve çocuklarının eğitimini içeriyor. Bu proje kapsamında, engellilerin ihtiyaçları farklı olan insan olarak algılanması, ailenin psikolojik olarak rahatlaması, ailenin çocuğu kabul etmesi, ailenin hak ve sorumluluklarını anlaması, ailenin alınması gereken hizmetler konusunda bilgilendirilmesi, aileye beceri kazandırılması, bireye sosyal ortamda rahat etme becerisi kazandırılması ve toplumun bakış açısının değiştirilmesi amaçlanıyor. Çocuklara folklor, müzik ve resim konularında, annelere ise rehberlik konularında eğitim veriliyor. 

Beşikdüzü Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda konuşan Beşikdüzü Kaymakamı Alaattin Aktaş, "Bu tür programlar, bu tür eğitim çalışmaları yıllardır sözünü edip de başaramadığımız işlerden bir tanesiydi. Toplumumuzun sekizde biri özürlü, engelli ya da harici katkılara ihtiyaç duyan insanlardan oluşuyor. Bu oran ve bu durum ilçemizde de aynı şekilde devam ediyor. Trabzon'da hazırlanan 5 projeden bir tanesi olan 'Annem ve Ben Aynı Okula Gidiyoruz' adlı proje şu anda uygulamaya başlandı ve devam ediyor." dedi. 

Bu projenin hedefleri arasında ailelerin çocuklarını tanımalarını sağlamanın da olduğunu belirten Kaymakam Aktaş sözlerini şöyle sürdürdü: "Psikolojik destekle ailelerin rahatlamalarını istiyoruz. Sizler iyi ki geldiniz, bu işe önem verdiniz. Bir farkındalığın oluşmasına şu anda itibaren katkı koydunuz. Herkesi olduğu gibi, olduğu yerde kabul edecek, olduğu gibi seveceksiniz. Hiç kimseyi değiştirmeyeceksiniz. Hiç kimse kimseye üstünlük duygusu içinde olmayacak. Hepimiz ya da birimiz aynı şartlarda olabilirdik. ya da yarının bize ne getireceği belli değil. Öyle ise biz neyi düşünüyoruz, nerede vakit kaybediyoruz? Bu proje 8 ay içinde bitecek ama, arkasından yine benzer projelerle birlikte olmayı arzu ediyoruz." 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Özürlü Destek programı (ÖDES) çerçevesinde uygulamaya konulan Annem ve Ben Aynı Okula Gidiyoruz Projesi, 30 Haziran 2012 tarihinde sona erecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel