Tonyalıları birbirine mi düşüreceksiniz?

CHP Tonya İlçe Başkanı Hasan Kalyoncu, "Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Tonyalı seçmenin desteğini alan bir siyaset adamıdır. Siyasetçi halkın önünde düğme ilikleyecek yerde, biz onun karşısında 'hazır ol'da mı duracağız? Herkes, söylediği s

Tonyalıları birbirine mi düşüreceksiniz?

CHP Tonya İlçe Başkanı Hasan Kalyoncu, "Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Tonyalı seçmenin desteğini alan bir siyaset adamıdır. Siyasetçi halkın önünde düğme ilikleyecek yerde, biz onun karşısında 'hazır ol'da mı duracağız? Herkes, söylediği sözün anlamını iyi düşünmeli." dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, dün katıldığı Trabzon Valiliği 2013 yılı İl Koordinasyon Kurulu 2. Toplantısı’nda yaptığı konuşmasında Tonya’ya da yapılması istenen çimento fabrikası ile ilgili açıklamalarına yer alan "Tonya’ya bir yatırım getirmek istedik ama karşı çıktılar. Eğer benim önüme bundan sonra Tonya ile ilgili bir evrak gelirse imzalamayacağım. Ben şimdi o yatırıma karşıyım" sözüne CHP Tonya İlçe Başkanı Hasan Kalyoncu’dan yanıt geldi.
 
CHP Tonya İlçe Başkanı Hasan Kalyoncu, parti binasında yaptığı basın açıklamasında Bakan Bayraktar’ın Tonya ile ilgili sözlerini yorumladı. Kalyoncu, "Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Erdoğan Bayraktar’ın Tonya hakkındaki sözleri kabul edilebilir ifadeler değil. Devlet adamına yakışır bir söylem değil.
 
Hem Tonya’nın desteğini alacaksınız, hem de Tonya adına herhangi bir evraka imza atmayacaksınız. Bunu Bakan’ın kendisi bilir. İlk kez bir Bakanın, bir ilçeye tavır aldığını görüyoruz. Bir yandan da sayın valiye talimat veriyor. Onun da Tonya’ya tavır almasını istiyor, ‘Tonya ile ilgili bir iş gelirse kalsın o iş’ diyor. Trabzon Valisi devletin valisidir. AKP il başkanı değil. Bir Bakan, kinini ortaya koyuyor. ‘Tonyalı kardeşim, karşı çıkanları absorbe etmeliydi, elemine etmeliydi’ diyor. Başbakan gibi savcılara talimat vermenin başka bir versiyonu bu. Tonyalıları birbirine düşürmek mi istiyorsunuz?”
 
CHP Tonya İlçe Başkanı Kalyoncu, "Bayraktar, Tonyalı seçmenin desteğini alan bir siyaset adamıdır. Siyasetçi halkın önünde düğme ilikleyecek yerde, biz onun karşısında hazır olda mı duracağız? Herkes, söylediği sözün anlamını iyi düşünmeli. Tonyalılar bu sözleri kabul etmiyor. Devlet vatandaşına küsmez.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler