Tonyalılar Festivalle Çoştular

Trabzon'un Tonya ilçesinde görülmeye değer etkinliklerle devam eden "7.Tonya Tereyağı Kültür ve Sanat Festivali"nin ikinci günü Salih Malkoçoğlu Parkı'nda, Tonyalılar Tonya'yı Tartışıyor? adlı programla başladı.İlçenin dünü, bugünü ve geleceğini konu alan

Tonyalılar Festivalle Çoştular

Trabzon'un Tonya ilçesinde görülmeye değer etkinliklerle devam eden "7.Tonya Tereyağı Kültür ve Sanat Festivali"nin ikinci günü Salih Malkoçoğlu Parkı'nda, Tonyalılar Tonya'yı Tartışıyor? adlı programla başladı.

İlçenin dünü, bugünü ve geleceğini konu alan programın ardından, akşam saat 17:00?de festival komitesi tarafından Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtına çelenk konuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından protokol, halkoyunları ekiplerinin katılımıyla birlikte Cumhuriyet
Alanına kadar horon oynayarak festival yürüyüşü gerçekleştirdi.

Burada saat kulesi altında bakraç musluklarından süt akan çeşmenin etrafında geniş horon halkası oluşturuldu. Rengârenk yöresel kıyafetleriyle göz kamaştıran folklor ekipleri içerisinde yıllar önce Tonya'da erkeklerin giydiği yöresel kıyafetle horon oynayan Belediye Başkanı Ahmet Kurt ilgi odağı oldu.

Kurt'un bu davranışı Tonya'da otantik yaşamın unutulmaması için önemli bir mesajdı. Köy Standartları yerel yaşam ve el sanatları sergilerinin gezilmesinden sonra Gürcistan halk oyunları ekipleri muhteşem bir gösteri sundu.

Karadeniz

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel