Tonyalılar derneğinde yeni dönem

Mevcut Başkan Ahmet Şener’in 8 yıllık görevi bırakması sonrası Av. Salih Cora başkanlığında oluşan yönetim göreve geldi.Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kongreye Tonya Belediye Başkanı Ahmet Kurt, İskenderli Belediye Başkanı Ahmet Aktaş,

Tonyalılar derneğinde yeni dönem

Mevcut Başkan Ahmet Şener’in 8 yıllık görevi bırakması sonrası Av. Salih Cora başkanlığında oluşan yönetim göreve geldi.

Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kongreye Tonya Belediye Başkanı Ahmet Kurt, İskenderli Belediye Başkanı Ahmet Aktaş, İskenderli Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Gül ile Tonyalılar Derneği üyeleri katıldı.

Divan başkanlığını Nurettin Birinci, Şenol İnce ve Rahmi Bektaş’ın yaptığı genel kurulda yönetim kurulu raporunu Ahmet İnce ve denetim kurulu faaliyet raporunu Nurettin Atalay’ın okunmasından sonra konuşmalara geçildi.

CORA: BİZ DE BU YÜKÜN ALTINA GİRMEYİ KABUL ETTİK

Rıza Günaydın, Mustafa Aydın’ın ardından Başkan adayı Salih Cora bir konuşma yaptı. Tek liste ile seçime giren Cora, Derneğin kuruluşundan bugüne kadar görev yapan herkese teşekkür ettiği konuşmasında derneklerin önemine değindi. Cora şöyle konuştu:

“Dernekçilik bir elin nesi var iki elin sesi var mantığı ile toplumların daha fazla sesinin çıkması, taleplerini belirli noktalara ulaştırması açısından çok önemli görevler yürütmektedir. Bizim Tonyalılar Derneği olarak sıradan bir dernekçilik faaliyeti yürütülmemiştir. Yaklaşık 9 yönetim oluştu, 18 yıldır çok önemli hizmetler yapıldı. Kuruluş aşamasında Tonyalılar Derneği öyle faaliyetlerde bulundu ki, adeta diğer illerdeki tüm Tonyalılar’a da ışık vermiştir. Ve başta İstanbul, Ankara, Bursa gibi illerde Tonyalılar Dernekleri’nin kuruluşunu izlemekteyiz. Bu fikri ortaya çıkaran kurucu başkan ve yönetim kuruluna da bir kez daha teşekkür ediyoruz. Akabinde göreve gelen diğer yönetim kurulu arkadaşlarımızdan eğitim, kültürel ve sosyal alanda çok önemli hizmetler, fedakarca gayretli bir şekilde olmuştur. Onlara da teşekkür ediyoruz.”

ESKİ YÖNETİME MİNNETTARIZ

Son yönetim kurulunun Tonya için hayal diye nitelendirilebilecek çok önemli bir projeye imza attığını dile getiren Cora, , “Bir önceki kongrede ‘Tonyalılar Derneği’ne yurt ve dernek merkez binası kazandıracağız denildiğinde’ ayakta alkışlanmışlardı. Ben onlara çok teşekkür ediyorum. Onlar geleceklerini riske atarak eşleriyle bankaya gidip büyük borcun altına girerek imza attılar. Çok şükür biz bu önemli yükün çok büyük bölümünü halletmiş bulunmaktayız. Bundan sonraki süreç biran önce dernek binamıza geçişimizi sağlamak, akabinde binanın yurt olarak da hizmete başlaması için çalışmaları hızlandırmak” diye konuştu.

Halen 750 üyesi bulunan Tonyalılar Derneği’nin pasif üyesinin daha fazla olduğunu dile getiren Cora, “Benim düşüncem dernekteki üye sayımızı tabana yayarak genç arkadaşlarımızı, yeni isimleri derneğe kazandırarak büyüklerimizin de yükünü hafifletmek yönünde. Bu süreçte dernek faaliyetleri olarak sadece lokal hizmetleri değil, dernekte bir araya gelebileceğimiz ortam değil daha fazlasını yapabilmek. Mesela Tonya’da ne kadar üniversite öğrencisi varsa onların envanterini çıkarıp karınca kararınca onlara burs vermemiz gerekiyor.

Yine özürlü vatandaşlarımıza ulaşarak sosyal imkanları onlara ulaştırmanın öncüsü olmalıyız. Dernek olarak Tonya’nın en güçlü sesi Trabzon’un en önemli STK’sı ve en güçlü lobisi olan bir kuruluş olmayı hedeflememiz gerekiyor. Bunun için de Tonya ile alakalı tüm projelerde, turizm, eğitim ve kültürel kalkınma ile ilgili tüm hamlelerde Tonyalılar Derneği olarak belirleyici ve yönlendirici bir görev üstlenmemiz gerekiyor. Bu süreçte dernek yönetim kurulu gerekli istişareleri yaptı ve bizlere müracaat ederek başkanlık yapmamızı istedi. Biz de böyle bir süreçte sorumluluktan kaçmayarak böyle bir yükü omuzlamak istedik. Bunun için herkesin desteğine ihtiyacımız vardır. Eski yönetimi başkanımız bizden müsaade istediği için tamamını yeni yönetimde görmek istedik ve bu şekilde bir liste hazırladık” ifadelerini kullandı.

İskenderli Belediye Başkanı Ahmet Aktaş da kısa bir konuşma yaptı.

ŞENER SİTEM ETTİ

Eski Başkan Ahmet Şener ise faaliyetlerine ilişkin kısa bilgi verdikten sonra yeni seçilen yönetime özellikle Derneğe siyaseti bulaştırmamaları yönünde öneride bulundu. Kendisinin bu konuda çok hassas olduğunu siyaseti Derneğe bulaştırmadığını dile getiren Şener, Tonya’da yapılması düşünülen Çimento Fabrikası’nın kamuoyundaki yansıması sürecinde kendisine yapılan haksızlıklara da değinerek, “Bana o dönem çok haksızlık yapıldı” dedi.

KURT DERNEK FARK YARATTI

Tonya Belediye Başkanı Ahmet Kurt Derneğin Tonya’da ve dernekçiliğin yanısıra eğitime verdiği önemle bir fark yarattığını söyledi. Kurt, Başkan Ahmet Şener’in bu anlamda çok büyük emeğinin olduğunu ifade ederek, “Bizi de oyuna katarak desteğimiz almıştır. Biz de destek vermeye çalıştık. 30-40 yıl öncesinden bugüne konuştuğumuz ve yaptıklarımıza baktığımızda epey mesafe kat ettiğimizi görüyoruz. Başka alanlarda da farklılığımızı göstermemiz gerekiyor. Belirli yerlerle diyaloğumuzu sıklaştırmamız lazım. Projelerimizi hayata geçirmek için birlikte çalışmalıyız.

Önümüzdeki yerel seçimde de lobicilik adına Trabzon’dan karlı çıkmamız lazım. Bunun da sekreteryasını bence Dernek yapmalı. Her siyasi partiye bir Belediye meclis üyesi verebilmeliyiz. Tonya bir şekliyle Trabzon, Ortahisar ve Büyükşehir belediye meclisinde temsil edilebilmeli. Bundan önce bunları çok fazla yapamadık ama yapacak noktaya da geldik. İlişkilerimizi daha çok sıklaştırmalıyız” dedi.

Tonyalılar Derneği’nin yeni yönetimi şu isimlerden oluştu:

Salih Cora, Hacı Bayraktar, Ahmet İnce, Ahmet Kumaş, Arif Başkan, Ramazan Latifoğlu, Nurgül Günaydın, Veysel Kurt, Mustafa Güney, Hasan Karadeniz, Ali İhsan Günaydın, Alaattin Gültepe, Zeki Tomar, Ayhan Bozoğlu, Hasan Karagüzel.

Yedek üyeler: Ahmet Uzun, Ahmet Bektaş, Beytullah Kudu, Yusuf Hacıoğlu, Orhan Bahadır, Murat Güney, Ali Tokdemir, Ahmet Erdoğan. Denetleme Kurulu asıl: Nurettin Birinci Faik Ahmet Arslan, Mustafa Karagüzel. Yedek: Abdullah Ulu, Ali Kemal Yazıcı, Şenol İnce.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler