Tonya’da Çimento rafa mı kalkıyor…

Haber61/Haber ServisiTrabzon’da büyük tartışmalara neden olan Tonya’ya Çimento Fabrikası yapılması için hazırlanan proje rafa kalkabilir. Çünkü mahkeme ÇED raporuyla ilgili son kararını verdi.Daha önce Çimento Fabrikası’nın ÇED raporu için Trabzon Bölge İ

Tonya’da Çimento rafa mı kalkıyor…

Haber61/Haber Servisi

Trabzon’da büyük tartışmalara neden olan Tonya’ya Çimento Fabrikası yapılması için hazırlanan proje rafa kalkabilir. Çünkü mahkeme ÇED raporuyla ilgili son kararını verdi.
Daha önce Çimento Fabrikası’nın ÇED raporu için Trabzon Bölge İdare Mahmesi iptal etmişti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu kararı Danıştay’a taşıdı. Danıştay 14. Dairesi bu talebi ret etti. Bu kararla mevcut ÇED raporu tamamen rafa kalkmış oldu.
Şirket fabrikayı kurmak isterse yeniden ÇED raporu hazırlanması gerekecek. Davayı takip eden Avukat Nedim Şenol Çelik, “Mevcut arazi koşullar dikkate alındığında Bakanlığın buraya yeniden ÇED raporu vermemesi gerekir.” diye konuştu.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Danıştay Başkanlığından EMBA şirketinin projesi olan Tonya Çimento Entegre tesislerine ait ÇED raporunun iptaline dair Trabzon İdare Mahkemesi kararının yürütmesinin durdurulmasını talep etmişti. Talebi inceleyen Danıştay 14. Dairesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yürütmeyi durdurma talebinin reddine karar verdi. Bu karar ile mevcut ÇED raporu rafa kalkmış oldu.


Avukat Nedim Şenol Çelik, “Esastan temiz incelemesini yapacak. Yeniden ÇED raporu alınması gündeme gelebilir, ama Bakanlık mevcut arazi koşullar dikkate alındığında Bakanlığın buraya yeniden ÇED raporu vermemesi gerekir. Özellikle Doğankaya’daki Şahinkaya taş ocakları için bilirkişi raporu net. Rapırda, oraya taş ocaklarının kesinlikle konulmaması gerektiği belirtiliyor.” dedi.


Trabzon İdare Mahkemesi, Trabzon Bölge İdare Mahkemesi ve ardından Danıştay 14. Dairesi’nin EMBA Trabzon Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ’nin hazırladığı ÇED raporu geçersiz hale geldi.

Tonya Çevre Platformu (TÇP) yetkilileri konu ile ilgili olarak yaptıkları açıklamada, “Hukuk bir kez daha bizi haklı çıkardı. Bakalım, bundan sonra hangi hileli yola başvuracaklar.” dediler.

10818748_846005382160610_861501901_n-001.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel