Tonya’da Alternatif Turizm Atağı

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Tonya Kaymakamı Yeliz Yıldızhan ile Tonya Kumyatak Toplumsal Bilinçlenme ve Gelişme Derneği üyelerini makamında kabul etti. Tonya İlçesinde turizme yönelik yaptıkları çalışmalar ve hazırladıkları projeler hakkında Vali K

Tonya’da Alternatif Turizm Atağı

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Tonya Kaymakamı Yeliz Yıldızhan ile Tonya Kumyatak Toplumsal Bilinçlenme ve Gelişme Derneği üyelerini makamında kabul etti. 

Tonya İlçesinde turizme yönelik yaptıkları çalışmalar ve hazırladıkları projeler hakkında Vali Kızılcık'ı bilgilendiren heyet, Uzungöl ve Ayder'e alternatif bir turizm destinasyonu oluşturacaklarını söylediler. 
 
Karadeniz Bölgesi'nin kalkınmasında en önemli sektörün turizm sektörü olduğunu söyleyen Vali Dr. Recep Kızılcık, ilimiz kalkınmasına, halkımızın gelir seviyesinin yükseltilmesine katkı verecek her türlü çalışmayı destekleyeceklerini belirtti.
 
Vali Kızılcık bu bölgedeki taş evlerin restore edilip turizme kazandırılmasının geçmiş kültürümüzün geleceğe taşınması noktasında çok önemli olduğunu vurgulayarak "Bu proje çok iyi düşünülmüş, kültürümüzü gelecek nesillere taşıyacak. Turizme kazandırılmasıyla da insanlarımız  para kazanacaklar. İnanıyorum ki ilk etapta tespit edilen 350 adet taş evin restorasyonu tamamlandığında Tonya ilçemizin çehresi değişecektir" dedi.
 
Vali Dr. Recep Kızılcık ayrıca  Tonya heyetine projenin gerçekleşmesi için DOKA ve Avrupa Birliği fonlarından da istifade edilmesini önerdi.
 
Tonya Kumyatak Toplumsal Bilinçlenme ve Gelişme Derneği Başkanı Özgür Güldal, makamda ‘Kumyatak Ekolojik Turizm Projesi’ hakkında Vali Kızılcık’a bilgi verirken, “Sizlerin turizme ne kadar önem verdiğini biliyoruz. Trabzon’da özellikle turizm alanında yaptığınız projeleri ilgiyle izliyoruz.
 
Bu bakımdan bizde bir proje hazırlayarak bunu sizinle paylaşmak istedik. Üzerinde çalıştığımız bu projemiz ile Tonya ilçemizde Uzungöl ve Ayder’e alternatif bir turizm destinasyonu oluşturacağız. İlçemizdeki 350’ye yakın taş evi var. Bunların yerel mimari özeliklerini koruyarak turizm için kullanılmalarına imkan sağlayacağız. Böylece  hem bölgemiz hem de ülkemize turizm alanında önemli gelişmeler kaydetmiş olacağız.” dedi.
 
Toplantının ardından heyet Vali Kızılcık’a Kumyatak Köyü’ne ait bir fotoğraf hediye etti.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler