"Tonya ve Tonyalılardan bağlantıyı kesmedim"

 Tonyalı olan ve Bolu’da iş hayatını sürdüren Yılmaz Becikoğlu Çimento Fabrikası ile ilgili olarak hemşehrilerine mesaj gönderdi YATIRIMI ENGELLEMEYİN Becikoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Becikoğlu, Tonya’daki Çimento Fabrikası konusund

"Tonya ve Tonyalılardan bağlantıyı kesmedim"

 

Tonyalı olan ve Bolu’da iş hayatını sürdüren Yılmaz Becikoğlu Çimento Fabrikası ile ilgili olarak hemşehrilerine mesaj gönderdi
 
YATIRIMI ENGELLEMEYİN
 
Becikoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Becikoğlu, Tonya’daki Çimento Fabrikası konusunda yaşanan sürece ilişkin Tonyalı hemşehrilerine önemli mesajlar gönderdi. 
 
“Tonyalı Hemşerilerim, her zaman aklıselimle hareket etmişlerdir” diyen Becikoğlu, Çimento Fabrikası yatırımının bazı kesimler tarafından engellenmeye çalışılması üzerine açıklama yapma gereği duyduğunu söyledi. 
 
İş yaşamını Bolu’da sürdürmesine karşın memleketi Tonya ile olan ilişkilerini hiçbir zaman kesmediğini ve bugüne kadar Tonya ile ilgili her konuda tüm maddi ve manevi gücünü kullandığını dile getirdi. Becikoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Tonya ilçemize, yapılmak istenen çimento fabrikasının kuruluş aşamasında kendilerine çevreci sıfatını takan bazı hemşerilerimizin davranışlarının Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımız Erdoğan Bayraktarı da üzecek duruma gelmesi üzerine,  fabrikayı kurmak isteyen şirket ortaklarından birisi olarak bu açıklamayı yapma gereği duyduğumu ifade etmek isterim. 
 
TONYA VE TONYALI’YA DESTEĞİMİ HİÇ KESMEDİM
Bolu’da doğan ve Bolu’da iş yapan bir Tonyalı olarak hiçbir zaman baba ocağımla ilişkimi kesmedim. Bugüne kadar Tonya ile ilgili her konuda tüm maddi ve manevi gücümü kullandım. Tonya’nın ve Tonyalı hemşerilerimin yaşantılarını değiştirecek bu büyük projeye de aynı duygularla ortak oldum. Bütün gücümüzle fabrikayı Tonyamıza kazandırmak heves ve azmindeyken birtakım hemşerilerimce yapılan ve yapılmak istenen eylemlerden duyduğum derin üzüntüyü ifade etmek isterim. 
 
EYLEMLERİN KÖKENİNDE TONYA’YA İSTİHDAMI ENGELLEME YATMAKTADIR
Fabrikanın yapılmasına karşı gerçekleştirilen eylemlerin  kökeninde Tonya’ya istihdamı engelleme  düşüncesinin yattığını ifade eden Becikoğlu, “Yine öğrendiğime göre Aşkale Çimento Fabrikası da satış portföyünün azalacağı endişesi ile bu eylemleri desteklemektedir” diye konuştu.  
 
TONYALI BU OYUNA GELMEMELİ
Beckioğlu açıklamasını şöyle sürdürdü: “Sevgili hemşerilerimin bu tür oyunlara gelmemesi Tonya’nın menfaatleri açısından zaruridir. Bu eylemler değerli evladınız Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımız Erdoğan Bayraktar’ın bile üzüntüsüne neden olmuş, bütün gücüyle hemşerilerine hizmet aşkı içinde olan bakanımız da böyle bir yatırıma karşı çıkılması karşısında hayal kırıklığı yaşamıştır. Bunun gibi, seçildiği günden beri Tonya’mız için her türlü müspet icraatın içinde olan çalışkan Belediye Başkanımız Ahmet Kurt’u da üzdüğünü tahmin etmekteyim. Başta Sayın Bakanımız ve Sayın Belediye Başkanımız olmak üzere Tonya sevdalılarını üzmememiz, aksine onları her konuda desteklememiz gerekmektedir. Söylendiğinin aksine fabrikanın kuruluş yeri itibariyle ne tozu nede dumanı Tonya’mıza zarar verecektir. Kaldı ki gerek toz gerekse duman projede mevcut teknik donanımlarla tamamen izole ve bertaraf edilecektir. Kısa süre sonra bizzat Tonya’ya geleceğimi ve sevgili hemşerilerimle birebir görüşmeler yapacağımı ümit ediyorum. Aklıselim sahibi hemşerilerimizin Tonya’mıza kazandırılacak bu büyük eseri her türlü engellemeye rağmen destekleyeceklerine inancım tamdır. Bu duygular içinde tüm hemşerilerime selam ve saygılarımı sunarım.”
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler