Tonya TRT’ye seslendi; Hayırdır… Biz bu ülkeden değil miyiz?

Haber61/Haber Servisi - Yolları 14 gündür kapalı olan Tonya İlçesi’nde dün eylem yapıldı.Vatandaşlar yaptıkları açıklamada TRT’ye de, “TRT’nin yol durumunda raporunda bile Tonya yolunun kapalı olduğu belirtilmiyor. Biz bu ülkeden değil miyiz?” diye sordul

Tonya TRT’ye seslendi; Hayırdır… Biz bu ülkeden değil miyiz?

Haber61/Haber Servisi - Yolları 14 gündür kapalı olan Tonya İlçesi’nde dün eylem yapıldı.

Vatandaşlar yaptıkları açıklamada TRT’ye de, “TRT’nin yol durumunda raporunda bile Tonya yolunun kapalı olduğu belirtilmiyor. Biz bu ülkeden değil miyiz?” diye sordular! Siyasilere ve bürokratlara da, “Fotoğraf çektirip döndünüz” diye sitem ettiler.

Heyelan nedeniyle Tonya-Vakfıkebir karayolunun ulaşıma kapanması ilçede tepkilere neden oldu. 13 günden beri yolun ulaşıma açılmamasını protesto eden Tonyalılar, basın açıklaması yaparak yetkilileri görev çağırdı.

Karayolunun 2. kilometresindeki heyelanlı sahada toplanan yüzlerce Tonyalı, yaptıkları basın açıklamasında “Yaşanan afet, sorumluluğunu yerine getirmeyen yöneticilerin afetidir.” dediler.

Heyelanlı sahada yapılan basın açıklamasının ardından ilçe merkezine gelen grup, buradaki yeni katılımla basın açıklamasını tekrar etti. Vali, Büyükşehir Belediye Başkanı ve İlçe Belediye Başkanının göreve çağrıldığı ve Tonya Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Bekir Uzunoğlu’nun okuduğu basın açıklamasında şöyle denildi:

“18 Ekim günü yaşadığımız sel felaketi, Tonya’yı yolsuz bıraktı. Tonya, çıkmaz sokak haline geldi. Bugün 13. gün oldu. Tonya yolu hâlâ kapalı. Ne zaman açılacağı da belli değil. Olağanüstü bir dönem yaşıyoruz. Yetkililer, sıcacık odalarında oturuyor. İlin valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı, Bakan Yardımcısı olay yerine gelip fotoğraf çektirerek geri döndüler.

Heyelanlı bölgede iki iş makinesi çalışıyoruz görüntüsü veriyor. Hangi ilçenin yolu 13 gün kapalı kalır? Yaşanan afet, sorumluluğunu yerine getirmeyen yöneticilerin afetidir. AKP İlçe Başkanı ne yapıyor? Belediye Başkanı ne yapıyor? Vicdanları rahat mıdır? Yetkililer sorunu çözmek yerine alternatif yol güzergâhları gösteriyor. Ulaşım çakal yollarından sağlanmaya çalışılıyor. Önümüz kış…

Yenimahalle’den Melikşah’tan geçen yollardan kar yağdığında nasıl ulaşım sağlayacak, kim düşünüyor. Kooperatif ürünlerini satamaz halde. Kalınçam Kooperatifi ürettiği orman emvalini taşıyamıyor. Esnaf zor durumda… Un, yem, kepek, kömür ilçeye ulaşamıyor. TRT’nin yol durumunda raporunda bile Tonya yolunun kapalı olduğu belirtilmiyor.

Tonya unutuldu, Tonyalılar unutuldu. Biz bu ülkeden değil miyiz? Vali nerede? Büyükşehir Belediye Başkanı nerede? Bakan yardımcısı nerede? İlçe Belediye Başkanı nerede? Yol yaptık, yol yapıyoruz diye boy boy fotoğraf çektirenler nerede? Bu makamlar ağlama yeri değil, çözüm üretme yeridir. Taş ocağının kamyonları için alternatif yol projesi planlayanları, Tonya yolunun açılması için göreve çağırıyoruz. Yapamıyorsanız, bırakın!..”

Daha sonra heyelan yerinden ilçe merkezine dönerken araçlar yol boyu klakson çalarak yolun kapalı oluşunu protesto ettiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel