Tonya konusu yanlış anlaşıldı

 ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İl Koordinasyon Kurulu’ndaki değerlendirmelerine açıklık getirdi. Bakan Bayraktar, Tonyalı istemezse Çimento Fabrikası’nı ben de istemem” dediğini hatırlatarak, “Tonya ile ilgili olarak artık bana bir evrak g

Tonya konusu yanlış anlaşıldı

 

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İl Koordinasyon Kurulu’ndaki değerlendirmelerine açıklık getirdi. Bakan Bayraktar, Tonyalı istemezse Çimento Fabrikası’nı ben de istemem” dediğini hatırlatarak, “Tonya ile ilgili olarak artık bana bir evrak getirmeyin, imzalamam” sözlerini “Çimento Fabrikası’yla ilgili evrak getirmeyin” anlamında söylediğini dile getirdi.
 
BAKAN Bayraktar, Tonya Çimento konusunda son ve kesin yaklaşımının referandum olduğunu tekarlayarak, “Tonyalı çimentoyu isterse yapalım. İstemezse yapmayalım. Meseleyi de bu şekilde kapatalım” dedi. Tonya’yı hiçkimsenin silemeyeceğini ve böyle bir yetkisi olmadığını kaydeden Bayraktar, Başkan Ahmet Kurt’un da toplantıda olmadığı için kendisini anlayamadığını belirtti.
 
ÖTE yandan AK Parti Tonya İlçe Teşkilatı basın toplantısı düzenleyerek Bakan Bayraktar’ın arkasında durdu. Bakan’ın bakında çıkan sözlerinin çarpıtıldığını belirten İlçe Başkanı Mehmet Yakupoğlu, muhalefetin şaşkına döndüğünü kaydetti. Yakupoğlu, muhalefetin komik duruma düştüğünü belirterek neyi isteyip, neyi istemediklerini bir anlasak ona göre davranacağız” dedi. 
 
YAKUPOĞLU, ‘Fabrika yapılacak’ derken şiddetle eleştiriyorlardı. Sonra da bakan kızgınlıkla ‘vazgeçtik fabrikayı yapmaktan’ deyince yine olmaz diyorlar. Ne yapmak istediklerini, ne sevip neyi sevmediklerini anlamakta güçlük çekiyoruz. Biz Sayın Bakan’ın “Oraya yapacağımız fabrika bir eczane kadar temiz olacaktır” sözlerini önemsiyoruz” dedi.
 
REFERANDUM ÖNERDİ
İl Koordinasyon Kurulu toplantısında Tonya’da yapılacak çimento fabrikası için yapılan itirazlara tepkisini “Tonya için artık bundan sonra hiçbir evraka imza atmam” ifadeleriyle dile getirerek bir anda dikkatleri üzerine çeken Bakan Bayraktar kastettiğinin çimento fabrikası olduğunu söyledi. Bayraktar, “Ben şimdi referandum öneriyorum. Tonyalı çimentoyu isterse koyalım istemezse koymayalım. Meseleyi de bu şekilde kapatalım” dedi.
 
BELEDİYE BAŞKANINA MESAJ VERDİ
Tonya Belediye Başkanı Ahmet Kurt’un koordinasyon kurulu toplantısında olmadığını bu nedenle doğru ve sağlıklı bir yaklaşımla sözlerini değerlendiremeyeceğini de kaydeden Bakan Bayraktar “Oysa salonda Tonya il genel meclisi üyesi arkadaşımız vardı. O beni iyi anladı ama belediye başkanı anlayamadı” ifadelerine yer verdi. 
 
TONYA’NIN HİZMETKÂRIYIM
‘Tonya ile ilgili olarak artık bana bir evrak getirmeyin imzalamam’ sözünü Çimento fabrikası ile ilgili olduğunu belirten Bakan Bayraktar “Şimdi Tonyalı ayağa kalkmış istemiyor. Bu ana da oğluna eşine çocuğuna yakınına da iş istiyor. Bende istenmeyen yatırımı getirmeyelim diyorum. Ama referandum da şart oldu” dedi.
 
BAYRAKTAR TONYA’DA REFERANDUM ÖNERDİ
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar geçen hafta Trabzon’da yapılan il koordinasyon kurulu toplantısında Tonya Çimento fabrikası ile ilgili olarak sarf ettiği sözlerin Tonya’nın bütünü ile ilgili sarf edilmiş izlenimi doğmasından dolayı günebakış’a özel açıklamalarda bulundu.
 
BENİM KASTIM ÇİMENTO İLE SINIRLI
Bakan Bayraktar Tonya’da çimento fabrikasının kurulması için yatırımcıya Allah yalvarması yaptık. Ama eğer Tonyalı istemiyorsa ben de toplantıda dedim ki ‘O zaman ben de istemiyorum’ O zaman çimento ile ilgili yazışmaları bana getirmeyin diyerek tepkimi ortayla koydum.  Bu sadece Çimento fabrikası ile ilgilidir. Çimento Fabrikasını istemeyen Tonya’ya ben zorla fabrika yaptırmam. Tepkim bununla ilgilidir.
 
REFERANDUMU TEKRARLADI
Bakan Bayraktar her şeye rağmen Tonya’da böyle bir sanayi tesisinin kurulmasını isteyenlerin de olduğunu Tonya’da işsizliğe çare olacak bu yatırıma sıcak bakılmasını isteyen çevrelerin de bulunduğunu belirterek; “İlçede bir referandum yapılır. Tonyalı derse ki ben çimento fabrikası istemiyorum biz de kurmayız” şeklinde konuştu.
 
TONYA’YI KİMSE SİLEMEZ
‘Bakan Tonya’yı sildi’ şeklindeki söylenti ve dedikoduların yersiz ve anlamsız olduğunu vurgulayan Bakan Bayraktar “Değil Tonya ülkenin bir karış toprağını bile bizim hükümetimiz silemez. Böyle bir yetkisi yok. Tonya bizim yine göz bebeğimiz yatırımlarda öncelikli bölgemizdir” dedi.
 
BAŞKAN KURT’A MESAJ
Bakan Bayraktar Tonya Belediye Başkanı Ahmet Kurt’un il koordinasyon kurulu toplantısında olmadığını belirterek “Kendi orada yoktu. Benim konuşmamı o dinlemedi, dinlemediği için de yanlış konuştu. Yanlış değerlendirme yaptı. Toplantıda il genel meclisi üyemiz vardı. O ne demek istediğimi anlardı. Belediye Başkanımız bu yönde hatalı. Ama sonuçta kendisi benim Tonya ile ilgili hassasiyetimi en iyi bilen biridir” ifadelerini kullandı.
 
AK PARTİ TONYA İLÇE TEŞKİLATINDAN JET AÇIKLAMA
AK Parti Tonya İlçe Teşkilatı adını bir açıklama yapan İlçe Başkanı Mehmet Yakupoğlu, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenledi. Parti binasında düzenlenen basın toplantısında İlçe Başkanı Mehmet Yakupoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın çimento fabrikası ve Tonya ile ilgili açıklamalarını değerlendirerek; “Biz AK Parti Tonya İlçe Teşkilatı olarak, bakanımıza ve sözlerine güveniyoruz. Şimdiye kadar ilçemize gelen yatırımlar bu düşüncemizin somut kanıtıdır” dedi.  
 
ÇARŞAMBA GÜNÜ BAKANIMIZLA GÖRÜŞECEĞİZ
İlçe Başkanı Yakupoğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Son günlerde Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımız Erdoğan Bayraktar Beyin basında çıkan açıklamaları kısmen çarpıtılarak sadece çimento fabrikasıyla ilgili olan sözleri tüm Tonya’nın yatırımlarına mal edilecek şekilde değerlendirildi. Bu yaklaşım muhaliflerin de pek işine geldi.  Sayın Bakanımız 13.04.2013 tarihinde bizzat beni arayarak çimento fabrikasıyla ilgili: “Tonya halkı istemiyorsa yapmayız, istendiğinde elbette yapacağız, vaadimizdir. Biz bu yatırımı yapması için özel sektörü ikna edene kadar çok fedakârlık yaptık. Pişman da değiliz. İl koordinasyon toplantısında konuştuklarımızın şahidi il genel meclis üyesi Hasan Tonya’dır. Hatta Hasan Tonya başka bir yatırım için benden randevu istedi, kendisine ilçe başkanıyla birlikte Çarşamba günü için randevu verdim. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Tonya’nın işlerini ve yatırımlarını destekleyeceğim, takip edeceğim.” dedi. 
 
BAKANIMIZA GÜVENİYORUZ
Biz AK Parti Tonya İlçe Teşkilatı olarak, bakanımıza ve sözlerine güveniyoruz. Şimdiye kadar ilçemize gelen yatırımlar bu düşüncemizin somut kanıtıdır. Bundan sonra da bakanımızın desteğini ve ilgisini bekliyoruz. Bu yaşananlar karşısında muhaliflerin tepkileri çok enteresan olmuştur. Hatta biraz da komik olmuştur. Fabrika yapılacak derken şiddetle eleştiriyorlardı. Sonra da bakan kızgınlıkla “Vazgeçtik fabrikayı yapmaktan.” diyor, yine olmaz diyorlar. Ne yapmak istediklerini, neyi sevip sevmediklerini anlamakta güçlük çekiyoruz. Fabrika yapıldığı takdirde çevreye zarar vereceği endişeleri iyi niyetle söylenmiş sözler sayıyoruz. Ancak günümüz teknolojik şartlarında her türlü zararlı maddenin filitre edilmesi mümkündür. Bu teknolojilerin istisnasız kullanılacağını sayın bakan her fırsatta dillendiriyor. Bu meyanda bakanın şu sözlerini hatırlıyoruz:  “Oraya yapacağımız fabrika bir eczane kadar temiz olacaktır.” Kendisinin bu sözlerini önemsiyoruz.  Değerli hemşehrilerimizin hiçbir konuda endişe etmelerine mahal yoktur. İlçe teşkilatı olarak bizler, il teşkilatımız, mensubu bulunduğumuz siyasi parti ve onun hükümeti halkın aleyhine olacak hiçbir icraatın sahibi olmayacaktır” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel