Tonya Çimento fabrikası yapılıyor mu?

Haber61 – Haber Merkezi – Trabzon’un Tonya İlçesinde bir süredir tartışması süren çimento fabrikası mahkemelik olmuştu. Tonya İlçesinin sakinleri semtlerinde fabrikanın yapılmasını istemezken EMBA, adlı şirket ise yapmada karar olduğunu yineledi. Bugün bu

Tonya Çimento fabrikası yapılıyor mu?

Haber61 – Haber Merkezi – Trabzon’un Tonya İlçesinde bir süredir tartışması süren çimento fabrikası mahkemelik olmuştu. Tonya İlçesinin sakinleri semtlerinde fabrikanın yapılmasını istemezken EMBA, adlı şirket ise yapmada karar olduğunu yineledi. Bugün bu fabrika ile alakalı bir gelişme daha oldu. EMBA şirketinin avukatı Ayşe Sula Köseoğlu, davaların kendileri aleyhine sonuçlandığını ifade ederek bir nevi fabrikanın yapmına başlanacağının sinyalini verdi.

Açıklamasında Köseoğlu, “ İdare Mahkemesinde açılan 2 tane davada lehimize sonuçlandı ve iptal isteminin reddine karar verildi ayrıca idare mahkemesinde mera işleminin tahsisine ilişkin olarak bir iptal davası açılmış o davada lehimize sonuçlanmıştır. Bunun dışında 2 tane ÇED raporunun iptaline ilişkin idare Mahkemede  dava açılmıştır bu 2 davada bilirkişi incelemesi sonucunda ÇED raporundaki eksiklikler tespit edilmiş mahkeme bu eksiklikler nedeniyle ÇED raporunun iptaline karar vermiştir ancak Bakanlığın yayınlamış olduğu bir genelgeyle ÇED raporlarının iptali için açılan davalarda tespit edilen eksiklikler daha sonra yeniden giderilmek suretiyle tamamlanabilir ibaresi yer aldığı için Çed raporundaki eksiklikler şu anda tamamlanıyor.”dedi.

Köseoğlu, bildiğiniz gibi bu fabrikaya %10 oranında yabancı sermayenin de ortaklığı var Hyundaı firması burada ortak ciddi bir ekonomik destek veriyorlar Fabrikayı onlar yapacaklar hukuki sürecin netleşmesini bekliyorlar ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel