Tonlarca hamsi yüzleri güldürdü

Karadeniz'de hamsi bereketi yaşanıyor. Denize açılan balıkçılar tonlarca hamsiyle geri geliyor

Tonlarca hamsi yüzleri güldürdü
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde dün gece denize açılan Karadenizli balıkçılar, sabah saatlerinde Bozhane Limanı'na tonlarca hamsiyle döndü.

Balıkçıların yakaladığı tonlarca hamsi, kamyonlara yüklenerek başta Ankara, İstanbul, Bursa ve Trabzon olmak üzere pek çok kente gönderildi.

Ereğli'de 21 yıldır balıkçılık yaptığını belirten tekne sahibi Ender Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karadeniz'de hamsi bereketi yaşandığını söyledi.

Ereğli açıklarında avlanan balıkçıların limana teknelerini doldurarak döndüklerine işaret eden Özdemir, "Sadece benim teknemde 40 ton balık yakalayarak limana yanaştık. Hamsi hem güzel hem de iri. Allah nasip ederse halkımız palamudun ardından bu kez de ucuz hamsi yiyecek." dedi.

Özdemir, balıkçı teknelerinin limana yanaşması ile sabahın erken saatleri olmasına rağmen vatandaşların balık almak için geldiğini belirterek, "Balık o kadar bol ki, gelen vatandaşa ücretsiz dağıtıyoruz." ifadesini kullandı. 

Teknelerden hamsi yüklenen kamyonlar ise liman girişinde uzun kuyruklar oluşturdu.

Ereğli Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, ilçe açıklarında balıkçılar 1-30 Kasım arasında 21 ton hamsi, 4 bin 900 kilo tekir, 200 kilo kalkan, 2 bin 900 kilo lüfer, 4 bin 500 kilo palamut, 2 bin 100 kilo da mezgit yakaladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler