TOKİ'den Trabzon'a projeler

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) imzaladığı protokol kapsamında, şehir merkezinde kalan, ekonomik ömrünü tamamlamış ve sportif faaliyetleri karşılamada yetersiz kalan spor tesisleri yıkılarak yerine yenileri yapılıyor. Bu

TOKİ'den Trabzon'a projeler

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) imzaladığı protokol kapsamında, şehir merkezinde kalan, ekonomik ömrünü tamamlamış ve sportif faaliyetleri karşılamada yetersiz kalan spor tesisleri yıkılarak yerine yenileri yapılıyor. Bu protokol çerçevesinde Galatasaray'a tahsis edilen 52 bin seyirci kapasiteli Seyrantepe Spor Kompleksi'ni tamamlayan TOKİ 8 ilde toplam 211 bin seyirci kapasiteli 9 stadyumun daha yapımını programına aldı. Projeler tamamlandığında TOKİ, dokuz ilde, toplam 263 bin seyirci kapasiteli 10 stadyumu, Türk futboluna ve sporuna kazandırmış olacak. Eskişehir'de yenilenecek stadyumun kapasitesinin belli olmasıyla da TOKİ'nin yaptığı stadyumların kapasitesi 10 ilde 300 bine yaklaşacak.

SİVAS'A 33 BİN SEYİRCİ

TOKİ, ihalesi geçen yıl yapılan 15 bin seyirci kapasiteli Afyonkarahisar Spor Kompleksi'nin inşaatını ise sürdürüyor. Protokol kapsamında Sivas'ta da 33 bin seyirci kapasiteli stadyum ve spor kompleksi yapılacak. Söz konusu iş için teklifler, 25 Ağustos'ta, saat 14.30'da alınacak. Gaziantep'te 33 bin, Mersin, Hatay ve Malatya'da 25 biner, Batman'da 15 bin seyirci kapasiteli stadyum ve spor komplekslerini de TOKİ inşa edecek.

TOKİ, TRABZON'A DA GELECEK

Trabzon'da 40 bin seyircili stadyumun yanında, üç bin seyircili kapalı spor salonu, bir adet doğal bir adet sentetik yüzeyli çim futbol sahası, altı adet açık tenis kortu, bir adet üç bin seyircili merkez tenis kortu, üç doğal yüzeyli futbol sahası, birer adet açık basketbol, voleybol ve tenis sahası bulunan kamp eğitim merkezi yapılacak.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel