TOKİ Kura Listesi yayınlandı

Trabzon Bahçecik mevkiinde TOKİ tarafından yapımı tamamlanan 354 adet konut için yapılan kura çekime katılan hak sahiplerinin listesi açıklandı.Listenin açıklanması ile konut tahsisi yapılacak kişilerin Zağnos ve Tabakhane Kentsel Yenileme Proje Alanında

TOKİ Kura Listesi yayınlandı

Trabzon Bahçecik mevkiinde TOKİ tarafından yapımı tamamlanan 354 adet konut için yapılan kura çekime katılan hak sahiplerinin listesi açıklandı.

Listenin açıklanması ile konut tahsisi yapılacak kişilerin Zağnos ve Tabakhane Kentsel Yenileme Proje Alanında bulunan hak sahipleri olduğu ve AK Parti Trabzon milletvekili Faruk Nafız Özak’ın ve yakınlarının ve hak sahibi olmayan başka hiçbir kimsenin konut kura listesinde olmadığı ortaya çıkmış oldu. 

 

Sözcü haberini tekzip etti!

04.12.2011 Tarihinde Sözcü gazetesinde AK Parti Trabzon milletvekili Faruk Nafız Özak’ın malvarlığı ile ilgili yayınlanan haberler aynı gazetenin 25 Mart 2012 tarihli nüshasında bu sefer düzeltilerek yayınlandı.

AK Parti Trabzon milletvekili Faruk Nafiz Özak avukatı aracılığı ile Trabzon 4.Noterliği’nin 21 Aralık 2011 tarih 31304 yevmiye numaralı ihtarnamesi ile haberin düzeltilmesi istedi. Ancak noter ihtarına rağmen gazete haberi tekzip edilmemiştir. Bunun üzerine mahkemeye müracaat edilerek haberin basın hukukuna aykırı olduğu gerekçesiyle tekibi talep edildi.

Trabzon 1.Sulh Ceza Mahkemesinin 27.01.2012 tarih E:2012/74, 2012/74 Kr. Sayılı ilamına göre haber 5187 sayılı Basın Kanunun 14. Maddesi 1.Fıkrasında belirtilen hususların ihlali niteliğinde olduğu gerekçesi ile haberin tekzip edilmese karar verildi.

Bunun üzerine sözkonusu gazetenin 25 Mart 2012 tarihli gazetenin 6. Sayfasında düzeltme metni yayınlanarak haberin gerçek dışı, kişilik haklarına saldırı ve başarılarla dolu siyasi hayatını karalamaya yönelik olduğu, haberde geçen malvarlı bilgilerinin tamamen gerçek dışı olduğu, bahsedilen şirketlerin ticari sicili kayırlarına göre başka kişilere ait olduğu, okuyucunun yanlış yönlendirilerek kamuoyunda ki itibarının yere zedelendiği belirtilen açıklama yayınlanmıştır.

 

KONUT KURA LİSTESİ

470.20120326163847.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel