"Tiyatro festivali Trabzon'a çok yakıştı"

Bir televizyon kanalından yayınlanan ‘Yalan Dünya’ dizisinin ünlü oyuncusu Hakan Meriçliler, sinema ve televizyonun, tiyatronun önüne geçtiği gibi iddiaların asılsız olduğunu söyledi.14. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali'ne 1995 yılında beri Trabzo

"Tiyatro festivali Trabzon'a çok yakıştı"

Bir televizyon kanalından yayınlanan ‘Yalan Dünya’ dizisinin ünlü oyuncusu Hakan Meriçliler, sinema ve televizyonun, tiyatronun önüne geçtiği gibi iddiaların asılsız olduğunu söyledi.
14. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali'ne 1995 yılında beri Trabzon Devlet Tiyatrosu'na bağlı olarak tiyatro çalışmalarını sürdüren Hakan Meriçliler de katıldı. Meriçliler, festivalin Karadeniz Bölgesi için önemli bir yeri olduğunu belirterek "Bu festivali çok uzun yıllardır Trabzon Devlet Tiyatrosu olarak yapıyoruz. Bu festival Trabzon’a o kadar yakıştı ki. Büyük bir keyif alarak hep beraber burada festivale katılıyoruz" dedi.
Trabzon’a 1995 yılında geldiğini kaydeden Meriçliler "Üniversiteyi bitirdim ve o dönem geldim. Geçen yıllar içinde birçok oyunlar oldu. Bizim de emeğimiz oldu halkımızın da. Trabzon Devlet Tiyatrosu bu yıl gelebileceği en doruk noktasına gelmiştir. Seyirci anlamında, oynadığı oyunlar noktasında, yaptığı turneler açısından Trabzon Devlet Tiyatrosu Türkiye’de ön ilikleten bir kurum halinde duruyor" diye konuştu.
"Ben televizyondan da iş yapıyorum ve sinemada da iş yapıyorum. Ama bana 'sizin için vazgeçilmez nedir?' diye sorulduğunda ben tiyatro diyorum" diyen ünlü oyuncu "Tiyatro o kadar ölümsüzdür ki, tiyatroya gelen seyircilerle konuştuğum zaman ‘biz nasıl kaçırdık bu zamana kadar nasıl tiyatro sanatına uzak kaldık’ diye bir sürü yorum alıyorum. Bu anlamda teknik olarak sinema, televizyon bunlar geçebilirler, televizyon evde olduğu için insanların ilgisini çekebilir ama tiyatro çok başka bir şeydir ama bunun tadını alan hiçbir şekilde tiyatrodan uzaklaşamaz. Ben keyif alıyorum. Tiyatro oyuncusu ile gelen ilginin yüz katı iki yüz katı ilgi var. Daha önce Tiyatro ile 10 bin 20 bin kişiye ulaşırken şuan da 80 bin kişiye ulaşabiliyorsun. Çok ciddi bir fark var. Bu tabi tiyatroya yansıyışı çok güzel oluyor. Beni şahsen televizyonda izleyen kişi de tiyatroya geldiği için bunda tiyatro kazanıyor” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel