THY Genel Müdürü Temel Kotil ayrılıyor

Kararın, yarın öğleden sonra yapılacak yönetim kurulu toplantısında alınması bekleniyor.

THY Genel Müdürü Temel Kotil ayrılıyor
Türk Hava Yolları’nın 2005 yılından bu yana Genel Müdürlük görevini yürüten Temel Kotil’in görevinden ayrılacağı kesinleşti. Kararın, yarın öğleden sonra yapılacak yönetim kurulu toplantısında alınması bekleniyor.

Uçak mühendisi olan Doç. Dr. Temel Kotil’in yeni görevi ise Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TAI) Genel Müdürlüğü olacağı öğrenildi. Kotil halen, TAI’nin yaklaşık bir yıldır yönetim kurulu üyesi.

Temel Kotil’in yerine THY’nin yeni genel müdürlüğü için Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi’nin adı kulislerde öne çıkıyor.

 
TEMEL KOTİL KİMDİR?

Temel Kotil, 1959 yılında Rize'de Gündoğdu ilçesinin Araklı mahallesinde dünyaya geldi. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak Mühendisliği bölümünden 1983 yılında mezun olan Kotil, 1986'da ABD'nin Ann Arbor kentindeki Michigan Üniversitesi'nin "Uçak Mühendisliği" bölümünde yüksek lisansını, 1987'de de aynı üniversitede Makine Mühendisliği dalında ikinci yüksek lisansını, 1991’de de yine Michigan Üniversitesinde “Makine Mühendisliği" bölümünde doktorasını tamamladı. 

Kotil, 1991-93 yılları arasında İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesinde Havacılık ve İleri Kompozit Laboratuvarlarının kuruculuğu ve yöneticiliğini yaptı. İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesinde Yardımcı Doçent ve Doçent olarak hizmet veren Kotil, aynı fakültede Bölüm Başkan Yardımcılığı ve 1993–94 yıllarında da Fakülte Dekan yardımcılığı görevlerini yürüttü. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Araştırma, Planlama ve Koordinasyon Daire Başkanı olarak görev yaptıktan sonra, 2001 yılında ABD'de Illinois Üniversitesinde misafir profesör olarak hizmet veren Kotil daha sonra New York'ta Advanced Innovative Technologies Inc.’de Araştırma ve Mühendislik Bölümü Başkanlığını yürüttü. 

2003 yılında THY’deki kariyerine teknik genel müdür yardımcısı olarak başlayan Kotil, 2005 yılında THY Genel Müdürlüğü’ne atandı. Kotil, 2006 yılında IATA Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. 2010 yılında ise Yönetim Kurulu üyeliğine seçildiği Avrupa Havacılık Birliği'nin (Association of European Airlines-AEA)  2012-2013 yılları arasında Başkan Yardımcısı, 2014 yılında ise Başkanı oldu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler