TGC başkanı Turgut Özdemir'den tepki

Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgut Özdemir, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan genelge ile Türkiye genelinde basın mensuplarının bugünden itibaren Emniyet binalarına girişlerinin yasak

TGC başkanı Turgut Özdemir'den  tepki

Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgut Özdemir, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan genelge ile Türkiye genelinde basın mensuplarının bugünden itibaren Emniyet binalarına girişlerinin yasaklanmasına  tepki gösterdi.

"Basın mensuplarının Emniyet binalarına giremeyecek olmaları, ortada duran devasa sorunları çözecek mi" diye soran Turgut Özdemir, yasaklamalarla ancak 100 yıl önceki sansür zihniyetine dönüleceğini ve halkın haber alma özgürlüğünün kısıtlanacağını, bunun da çözüm yerine daha büyük bir bilgi kirliliği meydana getireceğini ifade ederek, yasağın derhal kaldırılmasını istedi.

Gazetecilerin kamu adına görev yaptığını ve uygulamanın basının haber alma özgürlüğüne müdahale anlamı taşıdığına dikkat çeken Turgut Özdemir,  yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi:

"Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan genelge ile Türkiye genelinde 22.12.2013 tarihi itibariyle basın mensuplarının Emniyet müdürlüğü hizmet binalarına giriş yapamayacakları duyuruldu. Bilindiği gibi gazeteciler, halkın bilgi edinme hakkı adına kamu yararına görev yapmaktadırlar. Bu uygulama toplumun bilgi edinme hakkını, dolayısıyla basın özgürlüğünü engellemek anlamını taşımaktadır. Söz konusu genelgenin bir an önce geri alınması konusunda ilgilileri göreve çağırıyoruz."

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler