Teyzesine kızdı, kasayı soydurdu

İzmir'in Menemen ilçesinde, bir evdeki çelik kasadan 50 bin lira değerinde ziynet eşyasının çalınmasını araştıran polis, olayın azmettiricisi olduğu ileri sürülen ev sahibinin yeğeninin de aralarında bulunduğu 4 kişiyi gözaltına aldı. Menemen'de yaşayan A

Teyzesine kızdı, kasayı soydurdu

İzmir'in Menemen ilçesinde, bir evdeki çelik kasadan 50 bin lira değerinde ziynet eşyasının çalınmasını araştıran polis, olayın azmettiricisi olduğu ileri sürülen ev sahibinin yeğeninin de aralarında bulunduğu 4 kişiyi gözaltına aldı.

 Menemen'de yaşayan Ayşe G'nin evine giren hırsızlar, evdeki çelik kasayı açarak içerisindeki 50 bin lira değerindeki ziynet eşyasını çaldı. Eve geldiğinde kasanın açıldığını fark eden Ayşe G, durumu polise bildirdi.

Olayla ilgili soruşturma başlatan Asayiş Şubesi Hırsızlık Bürosu ekipleri, Ayşe G'nin, hırsızlık öncesinde bir kişiyi sorma bahanesiyle kapıya gelen ve telefon eden bazı kişilerden şüphelendiğini söylemesi üzerine bu yönde araştırma başlattı.

 Evin telefonunda olay sırasında cevapsız bir telefon çağrısı bulunduğunu da belirleyen ekipler, arayan numaranın evin yakınındaki bir büfeye ait olduğunu tespit etti. Büfede güvenlik kamera görüntülerinden yola çıkan polis, telefon edenlerin ve olay öncesinde ev çevresinde dolaşanların kasa hırsızlığından sabıkalı Z.K, E.D. ve Y.G. olduğunu belirledi.

 Zanlıları yakalamaya yönelik çalışma başlatan polis, bu kişilerin evdeki kasadan haberdar olmasıyla ilgili bilgi edinmek için ilçedeki birçok güvenlik kamerasını inceledi. Polis, zanlıların kiralık otomobille ilçeye geldiklerini, aralarında hırsızlık yapılan evin sahibi Ayşe G'nin yeğeni A.G'nin de bulunduğu bazı kişilerle görüşme yaptıklarını tespit etti. Bu bilgi üzerine polis, A.G. ve okul arkadaşı Y.U. ile T.S'yi gözaltına aldı.

 A.G'nin sorgusunda, teyzesi olan Ayşe G'ye kızdığı için evini soydurmayı düşündüğünü, okuldan tanıdığı Y.U'dan yardım istediğini, Y.U'nun da kendisini T.S. ile tanıştırarak bu kişi aracılığıyla Z.K, E.D. ve Y.G. ile irtibat sağladıklarını anlattığı, çalınan ziynet eşyalarının İzmir'deki kuyumcu Ö.B'ye 22 bin lira karşılığında sattıklarını söylediği öğrenildi.

 Polis, olayla ilgili kuyumcu Ö.B'yi de gözaltına aldı, altınların bir bölümünü ele geçirdi.

 Hırsızlığı gerçekleştirdiği belirlenen Z.K, E.D. ve Y.G'nin yakalanması için çalışmalar sürdürülürken, gözaltına alınan A.G, Y.U, T.S. ve Ö.B. sorgularının ardından Menemen Adliyesi'ne gönderildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel