Teşvik'de yanlış veri kurbanıyız

 TSİAD Başkanı Yalçın Orhan, yeni teşvik sisteminin Trabzon’un gelişmişlik göstergeleri baz alınarak üçüncü bölgede yer almasının temel nedenlerinin Trabzon gerçeğini yansıtmayan verilerden kaynaklandığını söyledi.Baz alınan istatistiklerin İhracatın itha

Teşvik'de yanlış veri kurbanıyız

 

TSİAD Başkanı Yalçın Orhan, yeni teşvik sisteminin Trabzon’un gelişmişlik göstergeleri baz alınarak üçüncü bölgede yer almasının temel nedenlerinin Trabzon gerçeğini yansıtmayan verilerden kaynaklandığını söyledi.

Baz alınan istatistiklerin İhracatın ithalata oranı ve belli sektörlerin şehir dışı faaliyetlerinden kaynaklandığını belirterek, mevduat fazlalığını yatırıma dönüştüremediğimiz sürece bu istatistikler şehrimizin aleyhine olacak ve şehrin ekonomik  gerçeğini yansıtmayacaktır şeklinde konuştu.

“Yeni teşvik sistemi ile cari açık azalabilir”

Yalçın Orhan, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Yeni teşvik sistemi ile ülkemizin en önemli problemi olan cari açıkta azalma sağlanabilir. Ülkemiz ekonomisinin daha rekabetçi bir yapıya ulaşması için daha fazla teknolojik ürünler üretebilmesi ve ihracat yapması gerekiyor. Bu kapsamda stratejik yatırımlara vergi muafiyeti, KDV istisnası gibi önemli destekler verilmesi, ara malı ithalatına dayalı sanayi yapısını değişikliğe uğratması bakımından olumlu bir yaklaşımdır.” Yalçın Orhan yeni sistem ile organize sanayi bölgelerinin yatırım açısından teşvik edilmesinin inovasyon, araştırma ve geliştirme faaliyetlerini destekleyen rekabetçi kümelenmeler oluşturması açısından itici bir rol oynayabileceğini belirtti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel