Teşvik uzatıldı

Uzun zamandır gündemde olan teşvik konusunda nihayet olumlu bir açıklama geldi. Teşvik 1 yıl daha uzatıldı. Aralarında Trabzon'un da bulunduğu 49 ilde uygulanan Teşvik Yasası'nın süresinin tekrar uzatılacağı bildirildi.  Trabzon'da teşvik yasasının uygula

Teşvik uzatıldı

Uzun zamandır gündemde olan teşvik konusunda nihayet olumlu bir açıklama geldi. Teşvik 1 yıl daha uzatıldı.

Aralarında Trabzon'un da bulunduğu 49 ilde uygulanan Teşvik Yasası'nın süresinin tekrar uzatılacağı bildirildi.

 

Trabzon'da teşvik yasasının uygulanmasından önce Trabzon'da çalışan sigortalı sayısının 55 bin iken  yasanın uygulandığı 4 yıllık süre içerisinde ise bu sayının 80 bine ulaştığı bilgisine ulaşıldı.

 

Trabzon'da şu anda çalışan 80 bin sigortalıdan 35 bini teşvik yasasından faydalanıyor.

Teşvik Yasasının 5 yıl daha uzatılmasını istemişlerdi. Sanayici ve Yatırımcıların ekonomik anlamda büyük sıkıntılar yaşadıkları belirtilirken, mevcut yasada sanayiciye büyük avantajlar sağlayan teşviklerin sona ermesiyle birçok sanayicinin faaliyetini durdurma noktasına geleceğini ve bu durumun ilimiz ekonomisine ve istihdama büyük bir darbe vuracağı ifade edilmişti.

 

Trabzon Sosyal Güvenlik İl Müdürü Tahsin Halcı tarafından yapılan açıklamada, "Bilindiği üzere 5084 sayılı yatırımların ve istihdamın teşviki ile bazı kanunlarda değişiklik yapılması hakkında kanunun 5615 sayılı kanunla değişik 4. maddesi gereği uygulanmakta olan teşvik 31-12-2008 tarihinde sona ermiştir. Bu sürenin 31-12-2009 tarihine kadar, uzatılmasın ilişkin yasa değişikliği TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmiş olup, henüz onaylanmamıştır. 

Ancak, 5084 sayılı kanunun 4. maddesinde yapılan bu değişiklik henüz onaylanarak resmi gazetede yayınlanmamış ise de işverenlerin bildirme verme süresinin 23,02,2009 tarihinde sona ereceği, dikkate alınarak iş verenlerimizin mağdur olmaması için Sosyal Güvenlik Kurumu başkanlığınca, sistem uygulamaya açılmıştır. 

 

Kanunda ön görülen şartları taşıyan iş verenlerin, teşvikten yararlanmak amacıyla bilgisayar programlarında gerekli düzenlemelerin yapılarak sistemin kullanıma açıldığı ve teşvikin 31.12.2009 tarihine kadar uzatıldığı hususu kamuoyuna duyrulur" denildi.  

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel