'Terörden mutlaka kurtulacağız'

   Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, son bir haftada verilen 8 şehidin üzüntüsünün yaşandığını belirterek, ''Terör belasından da mutlaka kurtulacağız. Türkiye Devleti ve milleti böyle badireleri çok atlattı. Bunu da inşallah bu yüce millet say

'Terörden mutlaka kurtulacağız'

 

 

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, son bir haftada verilen 8 şehidin üzüntüsünün yaşandığını belirterek, ''Terör belasından da mutlaka kurtulacağız. Türkiye Devleti ve milleti böyle badireleri çok atlattı. Bunu da inşallah bu yüce millet sayesinde atlatacağız'' dedi.

Bayraktar, Trabzonlu İşadamları ve Bürokratları Derneği'nin iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, Türk milletinin büyük bir millet olduğunu vurguladı.

İslam'ın doğuşu ve yayılışını anlatan Bayraktar, İslamiyet'in Türkler sayesinde cihan dini olduğunu kaydetti.

Dünyadaki 7 milyar insanın 1.5 milyarının Müslüman olduğunu, İslam dünyasında 56 bağımsız devlet bulunduğunu dile getiren Bayraktar, ''Bu devletlere baktığımız zaman Myanmar'ın Arakan bölgesinde aç ve sefil insanlar öldürülüyor. Afganistan, Filistin ve Suriye'de, Somali'de de aynı durum var'' diye konuştu. 

İslamiyet'in, Osmanlı dönemindeki gibi dünyaya adalet, huzur ve barış getiren bir konuma muhtaç olduğunu vurgulayan Bayraktar, dünyanın gözünü, son 10 yılda yakaladığı kalkınmışlık dolayısıyla Türkiye'ye diktiğini kaydetti.

-''Dünyadaki mazlumlar Türkiye'den beklenti içerisinde''-

Bayraktar, dünyadaki mazlumların Türkiye'den beklenti içerisinde olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

''Biz de bu doğrultuda Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti olarak bu anlayışla, tarihten gelen misyonumuzla ve Türkiye'nin içerisinde bulunduğu coğrafyada büyük bir gayretle çalışıyoruz. Bu doğrultuda Türkiye'de 81 vilayetten bir tanesi olan Trabzonumuz, Türkiye'de bir çimentodur. Trabzon insanı, çalışkanlığıyla, gayretiyle, başarısıyla Türkiye'nin dirliği ve birliği için büyük bir azim ve gayret içindedir. Trabzonlu özelinde siyaset düşünmeyiz, dinimizi, devletimizi ve milletimizi düşünürüz. Bu, Trabzonspor ile simgeleşen 'Bize her yer Trabzon' ifadesi de bu oluşumun bir tezahürüdür. Gerçekten bize her yer Trabzon. Türkiye'nin her karış toprağı bizim için kutsal vatandır.''

Bayraktar, ramazanın bereket, barış, hoşgörü, sabır ve kucaklaşma ayı, dargınlıkların giderildiği bir ay olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

''Bunun için Türkiye olarak barışa ve kardeşliğe ihtiyacımız var. Son bir haftada 8 şehit verdik. İçimiz kan ağlıyor. Terör belasından da mutlaka kurtulacağız. Türkiye Devleti ve milleti böyle badireleri çok atlattı. Bunu da inşallah bu yüce millet sayesinde atlatacağız. Ramazanın yüzü suyu hürmetine atlatacağız. Bizim dayanışmaya ve birliğe ihtiyacımız var. Birbirimize daha çok sarılmamız lazım.''

-''Bugünden yarına bir hesap yapmıyoruz''-

Avrupa ülkelerinde yaşanan ekonomik krize rağmen Türkiye'nin istikrarını koruduğunu ve kalkınma içerisinde olduğunu dile getiren Bayraktar, sözlerini şöyle tamamladı: 

''Biz bugünden yarına bir hesap yapmıyoruz. 2023'ün hesabını yapıyoruz. Büyük Türkiye'nin hesabını yapıyoruz. İnsanımızın mutluluğunu ve refahını artırmak için gece gündüz çalışmanın hesabını yapıyoruz. Tabii ki, Trabzonlu milletvekili ve bir bakan olarak da Trabzon'da yatırımları artırmak durumundayız. Trabzon'da yapacağımız spor kompleksini de en kısa zamanda bitireceğiz. Trabzon'un turizmini geliştirerek, bir eğitim şehri ve üniversite şehri yapmak için elimizden geleni, Trabzonlu 6 milletvekili arkadaşla birlikte yürütmeye çalışıyoruz. Yayla turizmini, tarım ve hayvancılığı geliştirmek için de çok ciddi gayret içindeyiz. 15-18 Ekim tarihleri arasında Trabzon'da kurultay tarzında büyük Mimar Sinan Proje Olimpiyatları yapılacak. 55 ülkeden, 300 üniversiteden iştirak olacak bir kurultaydır. Siz Trabzonluların da destek vermesini istiyorum.'' 

İftara, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, AKParti İstanbul Milletvekili Oktay Saral, eski Orman Bakanı Osman Pepe, AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşçu, sanatçı Kadir İnanır ve iş adamları Ali Ağaoğlu ile Haluk Ulusoy ile Yılmaz Ulusoy da katıldı. 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel