TEPA Trabzon'da toplanacak

 Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPA) tarafından düzenlenen ‘anayasa Vatandaş Toplantıları’nın Trabzon’da 8 Nisan’da düzenleneceği belirtildi. Konuyla ilgili bugün Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPA) Genel Sekreteri Ömür Ene

TEPA Trabzon'da toplanacak

 

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPA) tarafından düzenlenen ‘anayasa Vatandaş Toplantıları’nın Trabzon’da 8 Nisan’da düzenleneceği belirtildi.

Konuyla ilgili bugün Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPA) Genel Sekreteri Ömür Enes, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Vali Dr. Recep Kızılcık, ülkemizin daha katılımcı ve daha demokratik bir anayasaya kavuşması gerektiğini ifade ederek bu manada yapılan bu toplantıların çok önemli olduğunu söyledi. Halkın temsil edildiği bir anayasaya olan ihtiyacın önemine dikkat çeken Vali Kızılcık, “ Her bakımdan gelişen ve değişin ülkemizde artık darbe anayasası ile yönetilmememiz gerektiğini, halkı temsil eden bir anayasanın gerekliliğini ifade etmek isterim. Bu kapsamda toplumun bilgilendirilmesi ve görüşlerin alınması amacıyla şehrimizde düzenlenecek olan toplantının istenen amaca hizmet edeceğini düşünmekteyim. Tüm Trabzonlu hemşerilerimin 21. yüzyılı daha iyi karşılayabilmemiz adına yapılacak olan sivil bir anayasaya katkı sağlamasını istiyorum. Toplantı ayrıca katılanların bilgilendirilmesine de yardımcı olacaktır. Bende toplantıya katılmayı istiyorum. Ülkenin bütün bölgelerinden aldığınız bilgileri Anayasa Uzlaşma Komisyonuna aktaracağınız için toplantının önemli olduğunu değerlendiriyorum” dedi.

TEPA Genel Sekreteri Ömür Enes ise, Anayasa Platformu girişim grubu adı altında bir araya gelen 13 meslek örgütü, sendika ve sivil toplum kuruluşunun TEPAV sekretaryasında düzenlediği “Anayasa Vatandaş Toplantıları”nın çok önemli olduğunu ifade ederek, “Anayasa Platformu kapsamında düzenlediğimiz Vatandaş Toplantılarını bir durağı da 8 Nisan’da Trabzon olacak. Samsun ilinde gerçekleştirdiğimiz başarılı toplantının Trabzon’da da aynı şekilde devam edeceğini düşünüyoruz. Bu kapsamda görüş alışverişinde bulunmak için buradayız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel