Temel Paris'e gidiyor

Trabzonlu karikatürist ve yazar Hikmet Aksoy, aralarında Karadeniz'in simge karakterlerinden "Temel'in karikatürünün de bulunduğu yarım asrı aşan çizimlerini, Fransa'nın başkenti Paris'te sergileyecek.

Temel Paris'e gidiyor

Aksoy,  yaptığı açıklamada, Paris Trabzonlular Derneği'nin davetlisi olarak 13-28 Kasım tarihleri arasında sergi açacağını ifade etti.

Meslekte 55 yılı geride bıraktığını vurgulayan Aksoy, bu nedenle Paris Anadolu Kültür Galerisi'nde açılacak olan sergide, 55 farklı karikatürün yer alacağını kaydetti.

Yurt dışında daha önce sergi açmadığını belirten Aksoy, Türkiye'de ise iki sergisinin sanatseverlerle buluştuğunu vurguladı.

Aksoy, bir sanat merkezi olan Paris'te, sanatseverlerle buluşacak olmanın kendisini heyecanlandırdığını dile getirerek, "Sergi ile birlikte büyük bir sorumluluk yükleneceğim. Paris'te önce ülkemi sonra da Trabzon'u temsil edeceğim bu bakımdan da mutluyum. Karikatürlerimde sanatsal endişeler yaşıyorum. Siyaset yok. Toplumsal sorunlar üzerine duruyorum ve bunlar için mesajlar vermeye çalışıyorum" dedi.

Sergide Karadeniz'in simgelerinden olan "Temel"le ilgili de karikatürünün yer alacağını belirten Aksoy, şöyle devam etti:

"Sergiye bir 'Temel' karikatürü koyacağım. O da bir çay fincanı, içi çay dolu, kaşığı hamsi, şekeri de top olarak çizdim. Altına Trabzonspor yazacağım. Çünkü Trabzonspor deyince, Trabzon kenti akla geliyor. Bu tür karikatürleri fazla koyarsak, Fransızların, gelen misafirlerin, sanatseverlerin ilgisini çekmeyebilir. O bakımdan sadece oradaki Trabzonluların özlemlerine yanıt vermek için böyle düşündüm. Hem Trabzonspor hem çayı hem hamsiyi böylece ifade etmiş olacağım."

Aksoy, sergilenecek olan karikatürlerin bir kısmının daha önce hiç yayımlanmadığını belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler