Temel işine çözüm bulunamadı

Karşılaştıkları sorunlara ve engelllere buldukları ilginç çözümlerle dikkat çeken Rizeliler, yaşadıkları "fıkra gibi" sorunu nasıl çözüme kavuşturacaklarını düşünüyor. Sağlık Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıl Rize’ye 600 bin TL değerinde paletli kar amb

Temel işine çözüm bulunamadı

Karşılaştıkları sorunlara ve engelllere buldukları ilginç çözümlerle dikkat çeken Rizeliler, yaşadıkları "fıkra gibi" sorunu nasıl çözüme kavuşturacaklarını düşünüyor.

 

Sağlık Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıl Rize’ye 600 bin TL değerinde paletli kar ambulansı gönderildi. Ancak araç kar paletli olduğu için kar olmayan zeminde hareket ettirilemedi. Kar ambulansı ile kar olan bölgelerdeki hastalara müdahale edebilmek için Rize Özel İdaresi’ne ait çekicilerden yararlanıldı. Ancak çekici ve taşıyıcılar yetersiz olduğu için bir çok hastaya ya geç müdahale edildi ya da edilemedi. Bu kez Rize Valiliği taşıyıcısı olmayan paletli kar ambulansına bir taşıyıcı almaya karar verdi. Rize Özel İdaresi’nden bir taşıyıcı almaları istendi.

 

İl Özel İdaresi mühendisleri alınacak aracın aynı zamanda diğer hizmetlerde de kullanılabilmesi için büyük ve güçlü bir araç almayı uygun gördü. Yaklaşık 240 bin TL harcanarak 15 metre uzunluğunda 1 metre 40 santimetre yüksekliğinde bir taşıyıcı alındı. Ancak bu taşıyıcı hangarlara sığmadı. Öte yandan 1 metre 40 santimetre yüksekliğindeki araca birde 3 metre 30 santimetre uzunluğu sahip paletli kar aracı yüklendiğinde 4 metre 70 santimetre bir uzunluk ortaya çıktı. Rize’de karayolu üzerinde bulunan üst geçitlerin ve yaya geçitlerinin azami uzunluğu 4 metre 50 cm olunca kar aracı Rize Sanayi Sitesi’nde mahsur kaldı. Kar aracı 8 aydır sanayi sitesinde taşıyıcısını bekliyor. Yaklaşık 15 metre uzunluğundaki devasa taşıyıcı ise köy yollarına uygun genişlikte olmadığı ve iş makinelerine göre tasarlanmadığı için ne kar ambulansının ne de diğer iş makinelerinin taşınmasında kullanılabiliyor.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan kar ambulansının sürücüsü Abdullah Arslan, “Bu araç paletli olduğu için kar olmayan zeminde hareket edemiyor. Bu aracı kar olan zemine kadar taşımak gerekiyor. Bu araç gönderildi ama taşıyıcısı gönderilmedi. Yerel imkanlarla bir çare arandı. Ancak satın alınan bu araç ne bizim nede Özel İdare’nin işine yaramıyor. Ambulans ile aracın yüksekliği her ikisinin aynı anda karayoluna çıkmasına izin vermiyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler