Telefonla 29 Bİn TL'lik vurgun!

“Hattınız ele geçirilmiş, ben emniyet amiriyim, polisim, savcıyım” diyerek vatandaşlardan kontör ve para talep eden dolandırıcılar, şimdi de taktik değiştirerek inandırıcı olması açısından +0155 ile arama yapıp vatandaşları kandırmaya çalışıyor.İlginç dol

Telefonla 29 Bİn TL'lik vurgun!


“Hattınız ele geçirilmiş, ben emniyet amiriyim, polisim, savcıyım” diyerek vatandaşlardan kontör ve para talep eden dolandırıcılar, şimdi de taktik değiştirerek inandırıcı olması açısından +0155 ile arama yapıp vatandaşları kandırmaya çalışıyor.


İlginç dolandırıcılık olayı il merkezinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; A.D.(47) isimli şahsın ikametinde bulunan sabit telefondan kendisini emniyet görevlisi olarak tanıtan bir kişi, şahsın cep telefon numarasını öğrendikten sonra +0155 numaralı hattan A.D.'yi tekrar aradı. Daha sonra kendisini cumhuriyet savcısı olarak tanıtan ikinci bir erkek şahıs banka hesaplarından para çekildiği ve Ergenekon terör örgütüne yollandığı bahanesi ile A.D'ye banka hesabından 475 TL çektirmesi ardından 15 adet kontör kartı aldırdı.

Farklı bir bankadan da 24 bin 950,00 TL kredi çektirilen A.D, şahısların yönlendirmesi neticesi iki ayrı banka hesabına toplam 29 bin 340 TL para yatırdı. Yaptığı işlemler sırasında şahısla görüşme halinde olan A.D, +0155 numaralı telefondan çağrı geldiği için gerçekten polisin aradığını düşünerek şahısların tüm talimatlarını yerine getirdi. Konunun öğrenilmesi üzerine banka şubesine intikal eden emniyet görevlileri, gönderilen paraları bloke ettirmeye çalışsa da banka yetkililerince, A.D. tarafından kredi kartlarına yatırılan paraların harcanmak suretiyle kullanıldığı anlaşıldı. Dolandırıcının yakalanması için polis çalışma başlattı.


Bu arada İl Emniyet Müdürlüğü, olay ardından vatandaşları olası dolandırıcılık vakaları konusunda uyardı. Yapılan açıklamada; "Dolandırıcılar sürekli yöntem değiştirerek telefonlarına taktıkları bir cihaz ile '155 Polis İmdat' hattından arıyor gibi yaparak vatandaşlarımızı dolandırmakta, 155 polis imdat hattı vatandaşın acil durumda Polise hemen başvurması için açılan ücretsiz hat olduğu için, 'Emniyet görevlilerimiz tarafından 155 numarası ile arama gerçekleştirilemez sadece vatandaşlarımızın aramasında cevap vermek için kullanılır' 155'te çalışan görevlilerimiz vatandaşlarımızı aradığında hiçbir surette 155 ibaresi görülmez normal sabit hattın numarası görülmektedir" denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel