Teknikerler Birliği isyanda!

Kılıç, Teknikerler Birliği Trabzon Şube Başkanı Ahmet Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de teknikerlerin sayısının 1 milyon 100 bini aştığını ve her yıl bu sayıya yaklaşı

Teknikerler Birliği isyanda!

Kılıç, Teknikerler Birliği Trabzon Şube Başkanı Ahmet Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de teknikerlerin sayısının 1 milyon 100 bini aştığını ve her yıl bu sayıya yaklaşık 200 bin yeni mezunun daha katıldığını belirtti.

Dünyada bilgi çağının yaşandığını ve buna bağlı olarak kaliteli hizmet ve mal üretimin, rekabet için ülkeler tarafından zorunlu kılındığını ifade eden Kılıç, ''Gelişmiş ülkeler bu sebeple teknikerlik eğitimi ve teknikerlerin istihdamına özen göstermektedir. Türkiye de teknikerlik eğitimine özel bir önem vermiş, ancak teknikerlerin istihdamına ve sorunlarına yeterince el atılmamıştır'' dedi.

Kılıç, teknikerlerin sorunlarının 1960'lı yıllarda neyse bugün de aynı olduğunu savunarak, ''1960'lı yıllarda 15 bin teknikerin mağduriyeti söz konusuydu bugün ise 1 milyon 100 bin tekniker mağdur edilmekte, adeta kötü muamele görmektedir'' diye konuştu.

Teknikerlerin yaşadıkları sorunların, ancak Türk Tekniker Odaları Birliğinin kurulmasıyla çözümlenebileceğini kaydeden Kılıç, şöyle devam etti:
''Teknikerlik ülkelerin ekonomilerinin düzelmesine katkı sağlayan, istihdam sorununu çözmede büyük etkisi olan bir meslektir. Ülkemizde eğitim fırsatı sunulan teknikerler maalesef daha sonra iş hayatında yer bulamıyor, ekonomiye ve istihdama katkı sağlayamıyorlar.

Bizler bu ülkenin düşmanı mıyız? Başka bir ülkenin insanları mıyız? Bizler katma değer üreten, isimleri ön planda olmayan isimsiz kahramanlarız. Türkiye'de teknikerlerin problemlerini ya çözsünler ya da meslek yüksekokullarını tamamen kapatsınlar. Bizlere yetki verilmesi durumunda yapamayacağımız şey yok. Uzaya bile çıkarız. Denizde, karada her şeyi yapabiliriz, çünkü devir teknoloji devri. Günümüzde her türlü bilgi, malzeme mevcut. Ülkemizde teknikerler 206 branşta hizmet vermeye hazır.''

Kılıç, teknikerler için 'ara elaman' tabirinin kullanılmasını da istemediklerini belirterek, ''Amaçsız, gayesiz üretim varmış gibi davranılıyor, bu durum ortadan kaldırılmalı. Yıllardır devam eden sorunlarımızın çözümlenmesi için yardım bekliyoruz. Türk Tekniker Odaları Birliğinin oluşturulması için TBMM'ye sunulan teklif Bayındırlık Komisyonunda bekliyor. Teklifin bir an önce çıkarılmasını istiyoruz'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel