Teknik Bilimler Fakültesi

Trabzon Sanayici ve İşadamları Derneği (TSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Osman Sabır, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Genel Kurulu'nda alınan ''Uygulamalı Teknik Bilimler Fakültesi'' kararını reform niteliğinde bulduklarını bildirdi.Sabır, yaptığı yazılı aç

Teknik Bilimler Fakültesi

Trabzon Sanayici ve İşadamları Derneği (TSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Osman Sabır, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Genel Kurulu'nda alınan ''Uygulamalı Teknik Bilimler Fakültesi'' kararını reform niteliğinde bulduklarını bildirdi.

Sabır, yaptığı yazılı açıklamada, YÖK Genel Kurulu'nda ''Uygulamalı Teknik Bilimler Fakültesi'' açılması kararı alındığını anımsattı. Bu kararı reform niteliğinde ve olumlu bulduklarını belirten Sabır, şöyle devam etti:

''Karar tek başına meslek liselerinin önünün açılmasına yetmeyecektir. Meslek liselerinin önünün açılmasının, YÖK ile Milli Eğitim Bakanlığının katsayı konusunda el sıkışmaları ve İmam Hatiplerin özel bir statüye kavuşturulması ile mümkündür.''

Birkaç yıldır mesleki eğitimin yeniden yapılandırılması sürecinde TSİAD olarak Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü ile mesleki eğitimin geliştirilmesi ve güçlendirilmesinde sürdürdükleri yoğun işbirliğini, bundan sonra da sürdürme kararlılığında olduklarını anlakan Sabır, bu işbirliğini Karadeniz Teknik Üniversitesi ile de sürdürmek, katkı vermek istediklerini belirtti.

Sabır, mesleki eğitimin geliştirilmesi ve güçlendirilmesinde üzerlerine düşen sorumluluğu bundan sonra da yerine getirme gayreti içinde olacaklarını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler