Tek sorumlu başbakan

30 MART yerel seçimlerinde beklediği başarıyı yakalayamayan siyasiler seçimin Başbakan tarafından adeta bir referanduma dönüştürüldüğünü ileri sürerek, Başbakan’ı eleştirdi. CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, SP Rize Belediye Başkan adayı

Tek sorumlu başbakan
30 MART yerel seçimlerinde beklediği başarıyı yakalayamayan siyasiler seçimin Başbakan tarafından adeta bir referanduma dönüştürüldüğünü ileri sürerek, Başbakan’ı eleştirdi. CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, SP Rize Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu ve SP Dernekpazarı Belediye Başkan adayı Recep Yakuphan benzer eleştirilerde bulundu.
 
Referandum Havası Estirdi
 
Karaahmetoğlu, seçimin demok-ratik ve ahlaki olmadığını ileri sürerek, “Net söylüyorum Başbakan seçimi referanduma çevirdi. Seçimi kendisini kurtarma havasına soktu” dedi. Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu da benzer iddiaları dile getirdi. Bekaroğlu, “Seçim referandum havasına sokuldu. Bu hava Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Rize’de de etkisini gösterdi” şeklinde değerlendirdi.
 
Menderes’le Özdeşleşince...
 
Kaybedilen seçimden Başbakan’ı sorumlu tutanlar arasına SP Dernekpazarı Belediye Başkan Adayı Recep Yakuphan da katıldı. Yakuphan, yerel seçimlerin kendi çizgisinden saptırılarak bir referanduma dönüştürüldüğünü ve seçimi bunun için kazanamadıklarını ileri sürdü. Yakuphan, “Başbakan Erdoğan, seçimi kendi seçimi gibi bir psikolojiye taşıyarak kendini Menderes ile özdeşleştirdi” dedi. 
30 MART yerel seçimlerinde beklediği başarıyı yakalayamayan siyasiler seçimin Başbakan tarafından adeta bir referanduma dönüştürüldüğünü ileri sürerek, Başbakan’ı eleştirdi. CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, SP Rize Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu ve SP Dernekpazarı Belediye Başkan adayı Recep Yakuphan benzer eleştirilerde bulundu.
 
BAŞBAKAN KENDİ SEÇİMİNE SEVİNDİ
 
CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu 30 Mart Yerel seçimlerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendini aklama telaşına girdiğini belirterek bunda da başarılı olduğunu söyledi. Karaahmetoğlu Başbakan Erdoğan’ın yasadan ve mahkemelerden önce halkın oyuyla kendini aklamaya çalıştığını ifade ederek, “Kendi açısından bu konuda başarılı olabilmiştir ama siyaset uzun soluklu bir iştir. Bu köprünün altından daha çok sular akar. Çok şeyler değişir. İnancımı yitirmedim Doğruyu yanlışı er ya da geç halk görecektir” dedi.
 
Giresun Belediyesi’ni aldıkları için sevinçli olduklarını ifade eden Karaahmetoğlu, “Ancak Türkiye genelinde beklediğimiz hedeflere ulaşamadığımız açıktır. Ben seçimleri sadece yerel seçim olarak değerlendirmek istemiyorum. Sayın Başbakan seçimleri bir genel seçim havasına soktu. Dolayısıyla belediye başkanlıklarını çok fazla kazandılar ama genel seçim havasına soktukları bu yarışta genel seçim değerlendirmesi yaparsak AK Parti‘nin ciddi manada oy kaybettiğini de söylemek isterim. Oyları geriledi. Örneğin Giresun’da 2011 Genel Seçimleri’nde aldığımız oylarımızı biz koruduk. Karadeniz’de ise Sinop ve Zonguldak bizde. Artvin ve Ordu’yu ise kaybettik. Ordu kazanılabilmek için büyükşehir yapıldı. Hilelerle Ordu’yu elimizden almak için büyükşehir yaptılar. Ama nihayetinde sonuçların ülkemize hayırlı getirmesini dilemekten başka elimizden başka bir şey gelmiyor. Ama şunu söyleyebilirim. Bu seçimlerin çok ahlaki ve demokratik yapıldığını söyleyemem. Bunu net söylüyorum. Başbakan seçimi kendisini kurtarma seçimi havasına soktu. Bunun için de ahlaki ve demokratik olmayan tüm yöntemler denendi” dedi. 
 
SEÇİMLER REFERANDUM HAVASINA BÜRÜNDÜ
 
30 Mart yerel seçimlerinde Saadet Partisi’nden Rize Belediye Başkan adayı olan 21. Dönem Rize Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu 30 Mart seçimlerinin
değerlendirmesini yaptı. Genelde Ak Parti’nin alternatifi bir siyasi hareket bulunmadığı için vatandaşın desteğini iktidardan yana kullandığını belirten Bekaroğlu, Rize’de iki ay boyunca ‘Vicdan Hareketi’ olarak seçim kampanyasını yerel zeminde tutmaya çalıştığını söyledi. Ak Parti’nin belediye seçimlerini ısrarla genel siyaset zemininde sürdürmeye çalıştığını ve seçimin, Başbakan Erdoğan için bir referandum havasında yürütüldüğünü ifade eden Bekaroğlu, “Seçim kampanyası sırasında bir çocuk bana gelip, ‘Başbakan seçildiğinde babam için af çıkar’ dedi. Bu çocuk başbakan seçimi yapıldığını sanıyor” dedi. Genel siyasi havanın Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Rize’de de etkisini gösterdiğini kaydeden Bekaroğlu, “O çocuğun babasına af çıkartamadım. Ama aldığımız 12 bin 700 oy, bir parti aidiyeti veya bir grup mensubu olarak verilen oy değildir. Tamamen bireysel olarak ‘Vicdan Hareketi’ne verilen oydur. Yüzde 22,5’luk bir kitle ‘Ben bireysel tercih olarak Türkiye’nin genel siyasetine değil, Rize’nin geleceğine oy veriyorum’ demiştir” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel