Tehlikenin farkında mısınız?

Samsun ’un Bafra ilçesinde örnek çilek üreticisi Bayram Ali Kadıoğlu, küresel ısınmadan dolayı sıkıntı içerisinde olduklarını belirterek, "Küresel ısınma yüzünden nisan sonunda veya en geç Mayıs'ın 5’inde çıkan çilek, şu anda nisan ayının başında çıkmıştı

Tehlikenin farkında mısınız?

Samsun ’un Bafra ilçesinde örnek çilek üreticisi Bayram Ali Kadıoğlu, küresel ısınmadan dolayı sıkıntı içerisinde olduklarını belirterek, "Küresel ısınma yüzünden nisan sonunda veya en geç Mayıs'ın 5’inde çıkan çilek, şu anda nisan ayının başında çıkmıştır." dedi.

Çilek ürettiği tarlada açıklama yapan Kadıoğlu, küresel ısınmanın, diğer ürünlerde olduğu gibi çilekte de sıkıntı yaşanmasına neden olduğunu ifade ederek, "Gece ve gündüzün ısı farkı ile verim değişikliği yaşandığından üretim az olmaktadır. Daha önce 30-35 dönüm üretim yapmamıza rağmen son 2-3 yıldır iklimlerin değişmesiyle 5 dönüme kadar ekim yapmaya başladık. Sezonun yağışlı geçmesinden dolayı fazla yatırım yapamadık. Riske girmek istemedik. Ne diyelim her şey Allah'tan.’’ dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel