"Tecavüzleri durdurun"

     Atatürk Alanı'nda bir araya gelen kadınlar adına basın açıklaması yapan Trabzon Kadın Platformu üyesi Fatma Karaköse, şehirde son altı ayda 6 tecavüz olayının yaşandığını öne sürerek, mağdurların neredeyse hepsinin çocuk yaştaki kızlar olduğunu iddia

"Tecavüzleri durdurun"


     Atatürk Alanı'nda bir araya gelen kadınlar adına basın açıklaması yapan Trabzon Kadın Platformu üyesi Fatma Karaköse, şehirde son altı ayda 6 tecavüz olayının yaşandığını öne sürerek, mağdurların neredeyse hepsinin çocuk yaştaki kızlar olduğunu iddia etti.
     Tecavüz olaylarının kadınların öz güvenini, saygısını ve hak arama arzusunu zayıflattığını ifade eden Karaköse, "Kadınlar üzerinden namus haritaları çıkaranlara sesleniyoruz. Bu suç bizim değil, biliyoruz ve utancı da bize ait değil. Peki bu durumda suçlu kim- Kadınların önüne çıtalar koyan, kadını yok sayan, aşağılayan sistemin uzantısı gelenekler mi- Kadın sorununu sadece kadınlara ait bağımsız bir sorun gibi göstererek küçümseyenler mi- Bu duruma sessiz kalan, görmezden gelen ve ellerindeki gücü kemikleşen bu sorunları çözmek için kullanmayan herkesin payı var" diye konuştu.
     Açıklamanın ardından "tecavüzleri durdurun" şeklinde slogan atan kadınlar, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler