TBMM'de Trabzon önergesi

Haber61 - haber Merkezi Karadeniz Teknik Üniversitesi tıp fakültesinde yaşanan işçi çıkarılmalarına tepki gösteren Trabzon CHP Milletvekili Volkan Canalioğlu, “Trabzon ilimizde Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesinde yaklaşık altı yıldır taşeron iş

TBMM'de Trabzon önergesi

Haber61 - haber Merkezi Karadeniz Teknik Üniversitesi tıp fakültesinde yaşanan işçi çıkarılmalarına tepki gösteren Trabzon CHP Milletvekili Volkan Canalioğlu, “Trabzon ilimizde Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesinde yaklaşık altı yıldır taşeron işçisi olarak çalışan 68 kişi "Tıp Fakültesi Hastanesi döner sermayesi zarar ediyor." gerekçesiyle işlerine son verilmiştir. Yıllardan beri asgari ücretle hiçbir iş güvencesi olmadan çalışırken "zarar ediyor" gerekçesiyle 68 işçinin işten çıkarılması üniversite gibi bir kuruluşu nasıl zarardan kurtaracaktır? Konunun yeniden değerlendirilmesi gerek ilgili bakanlık gerekse üniversite rektörlüğü nezdinde, mağdur olan 68 taşeron işçisinin yeniden işe alınmasının sağlanması gerekmektedir.”dedi.

Canalioğlu TBMM’de vermiş olduğu soru önergesi;

Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlük Ana Binada çalışan 34 temizlik şirketi işçisi,Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde çalışan 68 temizlik şirketi işçisi ve 17 özel güvenlik görevlisi sebep gösterilmeksizin işten çıkarılmıştır. haberaltmışbir

Bu bilgiler çerçevesinde ;

1- İşçilerin, işten çıkarılma nedenleri nelerdir ?

2- İşçilerin işten çıkarılma nedeni; “2012 yılında Farabi Hastanesi Döner Sermayesinin zarar etmesi midir” ?

3- Eğer işçiler Döner Sermayenin zarar etmesi nedeni ile işten çıkarıldı ise; bu zararın işçilere fatura edilmesi sizce ne kadar doğrudur ?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler