Taşköprü 2019 sonunda doğalgaza kavuşacak

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde doğalgaz kullanımının 2019 yılı sonunda başlanmasının planlandığı bildirildi. 

Taşköprü 2019 sonunda doğalgaza kavuşacak

Kastamonu'da doğalgaz dağıtım işini üstlenen KarGaz'ın Taşköprü ilçesinde yapacağı altyapı yatırımı konusunda belediye ile şirket arasında protokol imzalandı.  


Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, belediyede düzenlenen protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, Taşköprü'nun bundan sonra çok daha iyi şeylere sahip olacağını söyledi.

Temiz hava ve daha ekonomik bir yaşam adına önemli bir adım atıldığını dile getiren Arslan, "Taşköprü'nün daha çağdaş bir ısıyı kullanması için ilk adımı atmış bulunmaktayız. Genel Müdürümüze, ilçe halkı adına meclis üyelerimizin huzurunda teşekkür ediyorum." dedi. 

KarGaz Genel Müdürü Kasım Kahraman da bir aksilik olmadığı takdirde 2019 Ekim ayında Taşköprü'yü doğalgaza kavuşturmayı planladıklarını kaydetti.

Doğalgazın insanların yaşantısını ciddi olarak kolaylaştırdığını ifade eden Kahraman, şunları söyledi:

"Bugün 5 il merkezi ile 23 ilçeye doğalgaz hizmeti sunuyoruz. Taşköprü Belediye Başkanımız ile de birçok defa görüştük. Nüfusu 20 binin üzerine çıktığı taktirde ilçelere doğalgaz götürülmesi ile ilgili Bakanlar Kurulu kararı geçen ekim ayında çıktı. O dönemlerde başkanımızla görüşme imkanı bulduk. Belediye Meclisi oy birliğiyle Taşköprü'ye doğalgaz getirilmesini kabul etti. Doğalgazın ne şartlarda getirilebilirliği kapsamında protokol anlaşması sağlandı. İşlemleri hemen başlatıp Taşköprü ilçemize doğalgazın gelmesinin önünü açacağız."

Protokol imza törenine Belediye Başkan Yardımcısı Ceyhun Çorbacı, KarGaz Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı ile Belediye Meclisi üyeleri de katıldı. 



 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel