Tarım Kredi’den Rekor Sigorta Ödemesi

Varlığı ve faaliyetleri ile tarımla uğraşan üreticilerin  güvenilir kuruluşu olan Tarım Kredi Kooperatifleri sigortacılık faaliyetleri ile de ortaklarına fayda sağlamaya devam ediyor.Giresun İli Tirebolu İlçesi Aslancık Köyünde faaliyetlerini sürdüren Asl

Tarım Kredi’den Rekor Sigorta Ödemesi


Varlığı ve faaliyetleri ile tarımla uğraşan üreticilerin  güvenilir kuruluşu olan Tarım Kredi Kooperatifleri sigortacılık faaliyetleri ile de ortaklarına fayda sağlamaya devam ediyor.
Giresun İli Tirebolu İlçesi Aslancık Köyünde faaliyetlerini sürdüren Aslancık Tarım Kredi Kooperatifi vefat eden ortağı Cemal Yıldız varislerine 200 bin TL tazminat ödeyerek Trabzon Bölgede bir rekora imza attı.


Aslancık Tarım Kooperatifinden 2012 yılında tarımsal kredi kullanan Sekü Köyü çiftçilerinden 1942 doğumlu Celal YILDIZ, 200 bin TL ödeyerek ortak kaza sigortası yaptırdı. 2013 yılı Eylül ayında trafik kazası geçirerek vefat eden Celal Yıldız’ın varislerine çağrı yapan Aslancık Tarım Kredi Kooperatifi sigorta teminat bedeli olan 200 bin TL ödemede bulundu.


KOOPERATİFCİLİĞİN EN GÜZEL YANI DAYANIŞMA
Aslancık Kooperatifini ziyaret ederek merhum Cemal YILDIZ’ın eşi ve çocuklarına baş sağlığında bulunan ve tazminat ödemesini takdim eden Bölge Müdürü Süleyman KURT, kooperatifciliğin  en güzel ve en önemli yanının dayanışma olduğuna işaret ederek “Tarım Kredi Kooperatifleri 150 yıllık mazısı ve gelişen teknolojiyi hızlı takip ederek oluşturduğu fırsatları en seri şekilde çiftçi ortaklarına aktarmaktadır” dedi.


Kurt konuşmasının devamında şunları söyledi; “Tarım Kredi Kooperatiflerinin olduğu yerde çiftçimiz güçlüdür. Çünkü kooperatifinin gücü çiftçimizin gücüdür. Çiftçimize piyasaya yüksek maliyetlerle borçlanmasına gerek kalmadan, %0 ile 10 aralığında değişken düşük maliyetlerle tarımsal kredi kullandırarak avantaj sağlıyoruz. Sunduğumuz sigortacılık seçenekleri ile de çiftçimizin menfaatine önemli avantajlar sağlıyoruz. Çok düşük tutarlarda da olsa sigorta pirim ödemelerini dahi ürün vadeli yapabiliyor. Bu durumda sigorta yaptırmış, ancak henüz primini ödememiş olan çiftçimiz bir hasarla karşılaştığında, bir tazminat ödeme hakkı doğduğunda tazminatını alabilmektedir. Bu kapsamda bölgemizde 2013 yılında 27 Kooperatiflerimiz de toplam 63 çiftçi ortağımıza toplam 437 bin TL tazminat ödenmiştir. Yine bölgemizde tarsim sigortası kapsamında 2013 yılında toplam 4 milyon 325 bin TL tazminat ödemesi yapılmış olduğu dikkate alındığında çiftçimiz için sigorta tazminatı ödemeleri önemli miktarlara ulaştığını görmekteyiz.”
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler