Tarım camiası bir araya geldi

 Tarım Camiası  emekli ve çalışanları iftar yemeğinde bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadılar.Yurdun dört bir köşesinden gelen ve gönüllü olarak iftar yemeğine katılan konuklar, yemek boyunca hem hasret giderdiler hem de dostluklarını pekiştirdiler. Gele

Tarım camiası  bir araya geldi

 


Tarım Camiası  emekli ve çalışanları iftar yemeğinde bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadılar.Yurdun dört bir köşesinden gelen ve gönüllü olarak iftar yemeğine katılan konuklar, yemek boyunca hem hasret giderdiler hem de dostluklarını pekiştirdiler.

 

Geleneksel hale gelen yemekte bir konuşma yapan Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Trabzon Temsilcisi Ali Çankaya, tarım ve tarımda çalışanların ülkemiz için çok önemli olduklarını belirterek tarım sektörüne bir bütün olarak bakılması gerektiğini bu nedenle üretim ve pazarlamayı birlikte planlayan bölgesel kırsal kalkınma projelerine ihtiyaç duyulduğunun altını çizdi.
 

Küçük ölçekli tarım işletmelerinin bir jenerasyonluk ömrü kaldığına işaret eden Çankaya, tarım arazilerinin miras yoluyla parçalanmasının önüne geçilmesinin önemine ve tarım dışında kalan veya üretim yapılmayan arazilerin tarıma kazandırılmasının gerekliliğine değindi.  Ali Çankaya “2025 yılında Dünyada 3 milyar yoksul insan olacak. Artan nüfusu sağlıklı besleyebilmek için tarım çalışanlarına ve tarım sektörüne çok önemli görevler düşüyor. Öncelikli  ürünler desteklenerek tarım sektörü biran önce kalkındırılmalıdır” Diye konuştu.

 

 İftar yemeğine;  Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Osman Nuri Baki , Zirai Mücadele eski  Başkan Yardımcıları Yusuf KEFLİ ve  Abdurrahim KESİMOĞLU, Su Ürünleri eski Bölge Müdürü Hüseyin Salihoğlu, Ziraat Yüksek Mühendisi Cemil Bozbaş,  organizasyonda görev alan Bayram Ali KADI, emekli Ziraat Teknikerleri  ile  idari personel katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel