Tarihi Gazipaşa Caddesi kayboluyor

 Trabzon’un en eski caddelerinden bir tanesi olan Gazipaşa caddesinde bulunan mağazalar bir bir boşaldı. Mağazaların boşalması caddeyi ıssızlaştırırken cevrede bulunan mağazalarında ticari hayatını etkilemeye başladı.Cevrede bulunan diğer işletme sakinler

Tarihi Gazipaşa Caddesi kayboluyor

 

Trabzon’un en eski caddelerinden bir tanesi olan Gazipaşa caddesinde bulunan mağazalar bir bir boşaldı. Mağazaların boşalması caddeyi ıssızlaştırırken cevrede bulunan mağazalarında ticari hayatını etkilemeye başladı.

Cevrede bulunan diğer işletme sakinleri Trabzon Belediyesinin bir suredir uygulamakta olduğu yeni trafik düzeninin Gazipaşa esnafını zor durumda bıraktığını ifade ediyorlar. İşletme sakinleri. “Gazipaşa Caddesi’nin kentin itibar caddelerinden biri ama son uygulama ile sıradanlaştırıldığını ve buradaki esnafın periyodik olarak kepenk kapatmaya başladı.”  Söyleyerek şikâyetlerini dile getirdiler.

Esnafı otopark vuruyor

İşletme sakinleri Bu Cadde üzerinde kiracılar kiralarını ödeyememe, taşınmaz sahipleri ise kira getirisini alamama sorunu ile karşı karşıyadırlar. Bu soruna genel ekonomik belirsizlik de ayrıca tuz biber olmaktadır. Caddenin tek yönlü oluşu, sol yanının yol boyu otopark hizmeti görmesi, aydınlatmalardaki istikrarsızlık caddedeki alışılmış ticareti olumsuz yönde etkilediğini ifade ettiler.

Atatürk alanını bekledik

Yeni düzenlenen Atatürk Alanı’nın kullanıma açılmasından sonra yukarıdaki olumsuzlukların düzeleceği ümidi ile daha önceki başvurumuzun takibini yapmamış, sabırla Gazipaşa Caddesi’nin eski günlere dönmesini beklediklerini söyleyen Gazipaşa esnafı bir süre önce Trabzon Belediyesi Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na mektup yazdılar.

Bazı işletme sakinlerinin belediye başkanına çağrısı

Kişisel ve grup başvurularımızın bugüne kadar dikkate alınmamasını ve mevcut sorunlarda ısrar edilmesini Gazipaşa Caddesi üzerine bir operasyon olarak algılamaya başlamış durumdayız. Yani bu caddeyi bitirmek bir belediye politikası olarak görülmeye başlamıştır. Bunun ne amaçla yapılmış olduğunu da zaman gösterecektir. .

Bu dilekçemizi önceki dilekçemiz gibi bir akıbete uğramaması ümit ve dileği ile durumu takdirlerinize arz ediyoruz.”

Bahse konu dilekçenin üzerinden 10 gün gibi bir zaman geçmesine karşın adı geçen sorunun hala sürmesi Gazipaşa Caddesi esnafının ‘cadde üzerinde operasyon’ iddialarını güçlendirirken, Gazipaşa Caddesi Esnafları Temsilcisi Selim Akgün, daha önce dile getirdiği “Sıkıntılarımızı, birkaç kez belediye başkanımıza ilettik. Dilekçe verdik, ancak, ne cevap aldık, ne de sıkıntıları giderecek bir önlem” ifadesini tekrarlarken, Trabzonlu aydınlar da, Gazipaşa’daki trafik akışının mutlak surette yeniden gözden geçirilerek konunun bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiği noktasında fikir beyan ettiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler