Tarihi eser satıcıları yakalandı

Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce (KOM) yapılan çalışma sonucunda, tarihi sikke ve heykel satmaya çalışan 2 kişi yakalandı.Edinilen bilgiye göre, Gümüşhane il merkezinde ikamet eden A.Y. isimli şahsın e

Tarihi eser satıcıları yakalandı

Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce (KOM) yapılan çalışma sonucunda, tarihi sikke ve heykel satmaya çalışan 2 kişi yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Gümüşhane il merkezinde ikamet eden A.Y. isimli şahsın elinde tarihi eser olduğu ve bu eserleri satarak elinde çıkarmaya çalıştığı bilgisine ulaşan İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalar sonucunda, A.Y. ve eşi M.Y. isimli şahısların ev ve üzerlerinde yapılan aramalarda, Doğu Roma ve Osmanlı Dönemleri’ne ait 13 parça sikke ile yine Doğu Roma dönemine ait olduğu tespit edilen 2 adet heykel ele geçirildi. Olayla ilgili yakalanan A.Y. ve M.Y. isimli şahıslar hakkında 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet etmekten dolayı yasal işlem yapıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler